Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ο Ναός και το Κοιμητήριο του Κομφούκιου


Το οικογενειακό κοιμητήριο και εκεί που αναπαύεται ο φιλόσοφος Κομφούκιος, αλλά και πάνω από 100.000 από τους απογόνους του.



Η πόλη Γκούφου απέχει πολύ από τους γνωστούς τουριστικούς προορισμού. Οι περισσότεροι επισκέπτες της είναι Κινέζοι, οι οποίοι έρχονται για να δουν το σπίτι των προγόνων και τον τάφο του Κονγκ Φούτζι, γνωστότερο ως Κομφούκιος.


Το συγκρότημα ναών της οικογένειας Κονγκ και το νεκροταφείο είναι ένα ήσυχο μέρος από αρχαία πεύκα και κυπαρίσσια, χιλιάδες ταφόπλακες και κλασική κινεζική αρχιτεκτονική. Ο τάφος του Κομφούκιου είναι μετριοπαθής και βρίσκεται ανάμεσα σε χιλιάδες απογόνους του.

Ο τάφος του Κομφούκιου - φωτογραφία

Λίγο μετά το θάνατό του, το 479 π.Χ., το μικρό οικογενειακό σπίτι του Κομφούκιου θεωρήθηκε ιερό στη μνήμη του. Κατά τη διάρκεια των επόμενων γενεών, καθώς η φιλοσοφία του έγινε η κύρια ιδεολογία σε ολόκληρη την Κίνα, οι απόγονοί του διεύρυναν το οικογενειακό συγκρότημα και θάφτηκαν στην περιοχή.


Στην ακμή του τον 16ο αιώνα, το αρχοντικό αποτελούνταν από 170 κτίρια με 560 δωμάτια, αλλά μόνο 152 κτίρια με 480 δωμάτια σώζονται σήμερα. Περισσότεροι από 100.000 απόγονοι της οικογένειας Κονγκ είναι θαμμένοι στο οικογενειακό νεκροταφείο.


Παρόλο που λίγοι άνθρωποι αυτοπροσδιορίζονται ως κομφουκιανικοί, οι αρχές του Κομφουκιανισμού διαπερνούν τις κουλτούρες πολλών ασιατικών χωρών και συμπληρώνουν φιλοσοφίες τόσο ευρείες όσο ο Χριστιανισμός, ο Βουδισμός, το Ισλάμ και μαρξισμός.
 
πληροφορίες από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου