Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Φτιάξτε τη δική σας μινιατούρα από χαρτί της διάσημης ιαπωνικής περιοχής Ακιχαμπάρα στο Τόκιο


Λόγω των ημερών, οι διεθνείς πτήσεις έχουν ακυρωθεί, πολλές διακοπές έχουν καταστραφεί και έχουν ήδη αναβληθεί πολλές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.



Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη παγκοσμίως είναι η περιοχή Ακιχαμπάρα στο Τόκιο. Πρόκειται για μια πολυσύχναστη περιοχή, διάσημη για την αγορά ηλεκτρονικών ειδών, που φιλοξενεί από μικροσκοπικούς πάγκους έως τεράστια εμπορικά κέντρα, όπως το Yodobashi Multimedia Akiba. Οι εγκαταστάσεις με εξειδικευμένες επιλογές προϊόντων μάνγκα, anime και βιντεοπαιχνιδιών περιλαμβάνουν το Tokyo Anime Center, με εκθέματα και αναμνηστικά, και το Radio Kaikan, ένα κτήριο 10 ορόφων με παιχνίδια, συλλεκτικές κάρτες και διάφορα άλλα συλλεκτικά είδη. Στα κοντινά maid cafe το προσωπικό σερβίρει τσάι και γλυκά φορώντας στολές μπάτλερ ή υπηρέτριας.


Ωστόσο, σήμερα μπορεί να είναι μια καλή στιγμή να φτιάξουμε τη δική μας χάρτινη μινιατούρα της περιοχής μέσω ενός κιτ που έφτιαξε και διαθέτει δωρεάν online μια τοπική εταιρεία, η Niku no Mansei. Στο κιτ περιλαμβάνονται πολλά από τα κύρια κτήρια, αν και έχουν αλλάξει τα ονόματά τους -για παράδειγμα, το Radio Kaikan otaku έγινε "Television Kaikan", τα καταστήματα ηλεκτρονικών Labi έγιναν "Tabi" και οι δύο στοές της Sega ανήκουν στην "Saga".

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να βρει το κιτ εδώ (pdf 47 σελίδων), εδώ (pdf 5 σελίδων) μπορεί να βρει ένα ειδικό μοντέλο του κτηρίου της εταιρίας που το δημιούργησε, εδώ (pdf 11 σελίδων) μπορεί να βρει επιπλέον δρόμους και διαγράμματα για την συναρμολόγηση εδώ (είναι στα γιαπωνέζικα οπότε θα χρειαστείτε μια βοήθεια με την μετάφραση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου