Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Se5, Ep219




Μετέωρα: Ο "κρεμαστός παράδεισος" της Ελλάδας από ψηλά



Πώς δημιουργήθηκε το γεωλογικό θαύμα που προσέφερε καταφύγιο σε τολμηρούς ερημίτες και μοναχούς. - στο: mixanitouxronou.gr


Η απόκοσμη "έρημος" με τους μυστηριώδεις κυκλώπειους βράχους, στην άκρη της Ελλάδας



Πετάμε πάνω από την περιοχή του Αγίου Νικολάου στη Λακωνία, κοντά στο Κάβο Μαλέα, το θρυλικό ακρωτήρι με την πολυκύμαντη θάλασσα.
Εκεί, σε μια μεγάλη περιοχή φυτρώνουν μόνο ελάχιστοι θάμνοι και το έδαφος είναι πετρώδες, μυστηριωδώς, υπάρχουν τεράστιοι βράχοι που ζυγίζουν πολλούς τόνους κυριολεκτικά στη "μέση του πουθενά", οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν από ανθρώπινο χέρι.


Γαστούνη Ηλείας, η παραλία που κλείστηκε το ραντεβού με τους εξωγήινους



Ήταν Ιούνιος του 2019 όταν η μικρή και ήσυχη πόλη της Γαστούνης αναστατώνεται από δεκάδες άγνωστους επισκέπτες που κατακλύζουν την ήσυχη παραλία της περιοχής.
Ένα φορτηγό κουβαλάει βαρέλια στην παραλία και οι επισκέπτες δημιουργούν ένα μεγάλο κύκλο και είναι έτοιμοι να βάλουν και φωτιές το βράδυ προκειμένου αυτός ο κύκλος να είναι ορατός από μακριά.
Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει μέχρι που το μυστήριο λύνεται.
Μια ομάδα ανθρώπων ισχυρίζεται πως έχει κλείσει ραντεβού με εξωγήινους στο συγκεκριμένο σημείο και η είδηση διαδίδεται γρήγορα μέσα από τα social media.
Κάποιοι είναι πεπεισμένοι πως αυτό θα συμβεί, άλλοι πάλι επισκέπτονται το σημείο από περιέργεια ενώ κάποιοι άλλοι για να διασκεδάσουν την όλη κατάσταση.
Η νύχτα λοιπόν έρχεται και τότε αυτή η αυτοσχέδια βάση προσγείωσης του UFO παίρνει κυριολεκτικά φωτιά έτοιμη να υποδεχθεί το αγνώστου προέλευσης αντικείμενο.
Δυστυχώς για τους φίλους των UFO κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και η όλη επιχείρηση υποδοχής των εξωγήινων στέφεται από αποτυχία.
Η εμπειρία αυτή όμως θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς και κυρίως στους κατοίκους της περιοχής.
Κάποιοι βέβαια ισχυρίζονται πως το ραντεβού με τους εξωγήινους πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση μίας ημέρας και το δικαιολογούν ότι αυτό συνέβη λόγο του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο.
Σήμερα το απομεινάρι αυτής της αυτοσχέδιας διαστημικής βάσης χρησιμοποιείτε από κάποιος ως πίστα αγώνων.
ΥΓ: Οι πληροφορίες και το κείμενο βασίζεται σε μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. Το βίντεο είναι προϊόν ψηφιακής προσομοίωσης του αναφερόμενου γεγονότος.


Οι υπέροχες ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας





Το ξύπνημα της άνοιξης γίνεται με μια τελετή ανθοφορίας στην πεδιάδα της Ημαθίας - στο: athensvoice.gr


Οι ομορφιές της Πάτμου, μέσα από 20 εντυπωσιακές φωτογραφίες





Η Πάτμος αποτελεί ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας που συμβολίζει την πνευματική κατάνυξη και την εσωτερική γαλήνη. Δεν είναι τυχαίο που ονομάζεται ‘’Η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου’’. - στο: mikropragmata.lifo.gr


Ιτς Καλέ : το κόσμημα των Ιωαννίνων


Το Ιτς Καλέ βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων και σήμερα θεωρείται το πιο ζωντανό αρχαιολογικό πάρκο της Ηπείρου. Ο όρος « Ιτς Καλέ» έχει τουρκική προέλευση και σημαίνει «εσωτερικό κάστρο». Μέσα στο Ιτς Καλέ βρισκόταν τα ανάκτορα του Αλή Πασά. - στο: maxmag.gr


Ο Δημήτρης Παντερμαλής μας ξεναγεί στο ιερό του Ασκληπιού στην Ακρόπολη


Ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης παρουσιάζει στο βίντεο και τη στήλη, στην οποία καταγράφεται η άφιξη της λατρείας του Ασκληπιού στην Αθήνα. - στο: huffingtonpost.gr


Το άγνωστο ξεκίνημα του Θεάτρου Λυκαβηττού!


Το 1939 διαμορφώθηκε ο χώρος και άνοιξε ο δρόμος - στο: taathinaika.gr


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου