Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Κόλαση, το νορβηγικό χωριό που παγώνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα

 
Και όμως, η Κόλαση παγώνει.
 
 
Δείτε ακόμη:

Κατά μέσο όρο, για το 1/3 του έτους, το χωριό Hell (Κόλαση) στη Νορβηγία παγώνει, φθάνοντας σε υπο-αρκτικές θερμοκρασίες, μέχρι και -25οC, καθιστώντας το ένα από τα πιο κρύα μέρη στη Γη.
 
 
Το Hell είναι ένα μικρό χωριό με σιδηροδρομικό σταθμό, μανάβικο, ψησταριά, βενζινάδικο και φυσικά, γηροκομείο.
 

Για τον μέσο Νορβηγό, η λέξη "Hell" σημαίνει τύχη, αλλά το όνομα του χωριού προέρχεται από τις προεξοχές των βράχων στην περιοχή που είναι γνωστές ως Hellir στα παλιά νορβηγικά.
 

Ο πληθυσμός του είναι λίγο κάτω από 1.500 κάτοικοι, αν και έχει σημαντικό αριθμό επισκεπτών, που φτάνουν εκεί με το τρένο ελπίζοντας να τραβήξουν μια φωτογραφία της περίφημης πινακίδας του σταθμού.
 

Οι τουρίστες σπάνια αγοράζουν εισιτήριο για το Hell και συνήθως επιβιβάζονται κατευθείαν στο τρένο, συνεχίζοντας στον επόμενο προορισμό τους, χωρίς να ανακαλύψουν μεγάλο μέρος του. Ωστόσο, στο χωριό, κάθε Σεπτέμβριο, διοργανώνεται ένα ετήσιο μουσικό φεστιβάλ, το Blues in Hell, που προσελκύει πολύ κόσμο.
 
 
Το Hell είναι περήφανο για την Miss Universe του 1990, την Mona Grudt, την οποία τα ΜΜΕ αποκάλεσαν "Βασίλισσα της Ομορφιάς από την Κόλαση".
 

Παρεμπιπτόντως, μέσα στο χωριό δεν υπάρχει εκκλησία. Μια εκκλησία που υπάρχει είναι εκτός, σε ένα σταυροδρόμι...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου