Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μια φωτογραφία που αγοράστηκε έναντι 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων

 
Τον Δεκέμβριο του 2014, ο Peter Lik ανέφερε ότι πούλησε μια φωτογραφία του έναντι του ποσού των 6,5 εκατομμυριών δολαρίων.
 
 
 
 
Η φωτογραφία με τίτλο "Phantom" του Αυστραλού φωτογράφου Peter Lik είναι πολύ διάσημη και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να αντιγραφεί και να αναπαραχθεί.

Σύμφωνα με το PRNewsWire:
 
"Η αγορά περιελάμβανε επίσης τα έργα του Lik 'Illusion' έναντι 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων και το 'Eternal Moods' για 1,1 εκατομμύρια. Με αυτήν την πώληση, ο Lik κατέχει πλέον τέσσερις από τις 20 πιο ακριβές φωτογραφίες που έχουν πουληθεί ποτέ, καθώς, είχε ήδη μια θέση με την πώληση έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων της φωτογραφίας 'One'".


Γιατί όμως τόσα πολλά λεφτά;

Ο Lik είναι γνωστός για τις πανοραμικές φωτογραφίες τοπίου. Όμως, είναι πολύ σπάνιο να βλέπει κανείς φωτογραφία τοπίου ασπρόμαυρη, κάτι που συμβαίνει με την εν λόγω φωτογραφία. Από τεχνικής άποψης, είναι μια πολύ δύσκολη φωτογραφία που οφείλεται στο υψηλό contrast. Σύμφωνα με τον Lik, η φωτογραφία τραβήχτηκε κάπου στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ.

Ο αγοραστής προτίμησε να μην γίνει γνωστός για λόγους ασφαλείας. Και επειδή η είδηση προήρθε από τον ίδιο τον φωτογράφο, χαιρετίστηκε με πολύ σκεπτικισμό. Παρά το γεγονός ότι ένας δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι ο μυστηριώδης αγοραστής υπάρχει, δεν έχουν επαληθευτεί λεπτομέρειες για την πώληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου