Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Φωτογραφίες από την δολοφονία του Κένεντι που οι περισσότεροι δεν έχουν ξαναδεί

Ο κυβερνήτης του Τέξας John Connally και η σύζυγός του (μπροστά) με τον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία στη λιμουζίνα τους λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία
 
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου στις 22 Νοεμβρίου του 1963.
 
 
Δείτε ακόμη:

 
 
Ο Κένεντι και η Πρώτη Κυρία φτάνουν στο αεροδρόμιο Love Field στο Ντάλας νωρίς το πρωί της δολοφονίας
 
Ο κυβερνήτης του Τέξας, με την σύζυγό και τον Κένεντι και την Πρώτη Κυρία στη λιμουζίνα λίγο πριν από τη δολοφονία
 
Ο μυστικός πράκτορας Clint Hill πηδά πάνω στην προεδρική λιμουζίνα ως προστατευτική ασπίδα για τον Κένεντι και την Πρώτη Κυρία λίγες στιγμές μετά από τους πυροβολισμούς

Αμέσως μετά από την δολοφονία του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, πολλοί συγγραφείς έχυσαν πολύ μελάνι σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν μια τραγωδία που είχε αναστατώσει τις ΗΠΑ. Πολλοί από αυτούς εξέδωσαν σαρωτικές δηλώσεις σχετικά με το ιστορικό βάρος της δολοφονίας ή μετέφεραν σκέψεις και λόγια εκείνων που κινούν τα νήματα της εξουσίας στις ΗΠΑ.
 
Ο Κένεντι υποχωρεί αμέσως μετά από τον πυροβολισμό
 
Η λιμουζίνα του Προέδρου στην οδό Elm αμέσως μετά από τον πρώτο πυροβολισμό. Αν και καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου, ο Κένεντι φαίνεται με την γροθιά του σφιγμένη στο λαιμό του. Οι πράκτορες που στέκονται πίσω από τη λιμουζίνα κοιτάζουν προς το Texas School Book Depository, η είσοδος του οποίου φαίνεται ακριβώς πίσω από το δέντρο στα αριστερά.
 
Όμως, ο δημοσιογράφος Jimmy Breslin, αντί να γράψει κάτι για την κατάσταση της χώρας ή να πάρει συνέντευξη από εκείνους που ήταν πιο κοντά στον Πρόεδρο, μίλησε με τον Clifton Pollard, τον άνδρα που ανέλαβε να σκάψει τον τάφο του Κένεντι και έδωσε τη διήγηση ενός εργάτη που ξαφνικά βρέθηκε στη μέση μιας ιστορικής στιγμής. Η προσέγγιση του Breslin ήταν συγκινητική και έμεινε αξέχαστη.
 
Η λιμουζίνα του Κένεντι μπροστά από το Texas School Book Depository λίγο πριν από τη δολοφονία. 

Η Κένεντι πέφτει πάνω στον Πρόεδρο, καθώς ένας μυστικός πράκτορας ανεβαίνει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αμέσως μετά από τον πυροβολισμό.
 
Αστυνομικοί με μοτοσικλέτες επιταχύνουν, ενώ πολίτες πέφτουν στο γρασίδι. Οι φωτογράφοι συλλαμβάνουν τη σκηνή λίγα δευτερόλεπτα μετά από τον πυροβολισμό του Προέδρου. 

Φωτογραφία της αυτοψίας του Κένεντι που τραβήχτηκε στο Bethesda Naval Hospital του Μέριλαντ.

Το πουκάμισο που φορούσε ο Κένεντι τη στιγμή της δολοφονίας

Το εσωτερικό της προεδρικής λιμουζίνας αμέσως μετά από τη δολοφονία του JFK.
 
από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου