Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Όλα τα κουστούμια που βραβεύτηκαν με Όσκαρ τα τελευταία 20 χρόνια


Όπως είναι αναμενόμενο, μια ταινία με πλοκή γύρω από τη μόδα, θα περιέχει πολλά εντυπωσιακά ρούχα.
 
 

Κάτι τέτοιο συνέβη με το Phantom Thread (2017) και το Cruella (2021), που και τα δύο είχαν έργα σχεδιαστών κοστουμιών που κέρδισαν το αντίστοιχο Βραβείο Όσκαρ. Άλλωστε, και για τους δύο σχεδιαστές, δεν ήταν η πρώτη μιας και η σχεδιάστρια του Cruella, Jenny Beavan, είχε κερδίσει στο παρελθόν για το A Room With a View (1985) και το Mad Max: Fury Road (2015), ενώ ο Mark Bridges του Phantom Thread είχε κερδίσει για το The Artist (2011).
 
Αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό μεταξύ των σχεδίων των κοστουμιών είναι ότι όλες οι ταινίες παραμένουν σχολαστικά πιστές στην ιστορική ακρίβεια, όπως έκανε η Sandy Powell για το The Young Victoria (2009) και η Ann Roth για το Black Bottom του Ma Rainey (2020).
 
Άλλοι πάλι, πρέπει να δημιουργήσουν έναν φανταστικό κόσμο, όπως έκανε η Colleen Atwood για το Alice in Wonderland (2010) και οι Ngila Dickson και Richard Taylor για το The Lord of the Rings: The Return of the King (2003).

Πατώντας λοιπόν εδώ, θα ανοίξει μια νέα καρτέλα με ένα illustration -το οποίο είναι δημιουργία της USDish- με όλα τα κουστούμια που βραβεύτηκαν με Όσκαρ τα τελευταία 20 χρόνια. 
 
από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου