Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Για να δείτε τη μεγαλύτερη ταινία που γυρίστηκε ποτέ θα χρειαστείτε περισσότερο από ένα μήνα!

 
Υπάρχει ο ιδανικός χρόνος διάρκειας μιας ταινίας;
 
 
 
Αν και η διάρκειας μιας τυπικής ταινίας είναι από 90 λεπτά μέχρι και 2 ώρες, πολλοί κορυφαίοι σκηνοθέτες έχουν γυρίσει ταινίες διάρκειας 3 ωρών και περισσότερο -με ποικίλα αποτελέσματα. Καμία όμως από αυτές δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μεγαλύτερη ταινία σε διάρκεια με τίτλο Logistics που κυκλοφόρησε στη Σουηδία το 2012. Με συνολικό χρόνο προβολής 35 ημερών και 17 ωρών, το Logistics είναι μακράν η μεγαλύτερη ταινία που γυρίστηκε ποτέ.
 

Το Logistics δεν είναι μια τυπική χολιγουντιανή ταινία. Η πειραματική ταινία, την οποία σχεδίασαν και σκηνοθέτησαν οι Σουηδοί σκηνοθέτες Έρικα Μάγκνουσον και Ντάνιελ Άντερσον, στερείται οποιασδήποτε συμβατικής δομής. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ταινίας, η ιδέα ξεκίνησε με την ερώτηση, "Από πού προέρχονται όλα τα gadget"; Οι σκηνοθέτες προσπάθησαν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση ακολουθώντας τον κύκλο ζωής ενός... βηματομετρήτη.

Η ιστορία ξεκινά σε ένα κατάστημα στη Στοκχόλμη, όπου πωλείται το αντικείμενο και στη συνέχεια γίνεται αναδρομή στο παρελθόν για να καταγραφεί το ταξίδι του στους καταναλωτές. Το Logistics οδηγεί τους θεατές σε ένα φορτηγό, ένα τρένο, ένα τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τελικά σε ένα εργοστάσιο στην περιοχή Bao'an της Κίνας. Το ταξίδι εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο, οπότε, το κοινό αποκτά μια πραγματικά -και ίσως οδυνηρή- ακριβή αίσθηση του χρόνου και της απόστασης που απαιτείται για την παράδοση των gadget στους καταναλωτές που τα χρησιμοποιούν στην άλλη άκρη του κόσμου. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ένα επεξεργασμένο κομμάτι της ταινίας διάρκειας 72 λεπτών.
 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μερικές από τις μεγαλύτερες συμβατικές ταινίες στην ιστορία. Ο Άμλετ του Κένεθ Μπράνα (1996) έχει διάρκεια 242 λεπτά και η Κλεοπάτρα του Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς (1963) 248 λεπτά. Το να καθίσει όμως κάποιος για να δει απευθείας και τις 857 ώρες του Logistics -κάτι που έκανε η δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Ashley Darrow το 2022- είναι σχεδόν σωματικά αδύνατο.

Αν κάποιος θέλει να δει την ταινία, δεν χρειάζεται να αφιερώσει περισσότερο από έναν μήνα της ζωής του. Στον ιστότοπό του, το Logistics έχει αναλυθεί σε σύντομα κλιπ δύο λεπτών -ένα για κάθε μέρα του ταξιδιού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνοπτική εκδοχή του επικού πειράματος εδώ και να το καυχηθείτε αργότερα.
 
από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου