Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Το κάλυμμα ενός φρεατίου που παίζει μουσική

Ο Hannover Hauptbahnhof στην Ernst-August-Platz - πηγή
 
Απέναντι από τον Hannover Hauptbahnhof, τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερου στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας, υπάρχει ένα κάλυμμα φρεατίου που παίζει τζαζ, ποπ και ροκ στους έκπληκτους περαστικούς.
 
 

Στην πλατεία Ernst-August-Platz απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης του Ανόβερο, κρυμμένα κάτω από μια φαινομενικά κανονική μεταλλική πλάκα, βρίσκονται δύο μεγάφωνα, ένας ενισχυτής και ένα CD player, που παίζουν μουσική. Το "DJ Gulleyman", όπως είναι γνωστό, ακούγεται λίγα μέτρα από το φρεάτιο, ενώ δεν υπάρχει καμία πινακίδα που να αναφέρει την εγκατάσταση ή γιατί γίνεται αυτό.
 


Η εγκατάσταση είναι έργο του αρχιτέκτονα Timm Ohrt, ο οποίος, το 2000, ως μέρος της ανακαίνισης της περιοχής, ήθελε να δημιουργήσει ένα κομμάτι ασυνήθιστης και παιχνιδιάρικης τέχνης που να ευχαριστεί τους κάτοικους της πόλης. Η μουσική χωρίζεται σε λίστες αναπαραγωγής ημέρας και νύχτας των 12 ωρών -κάτι που σημαίνει ότι παίζει όλη την ημέρα- και ανανεώνεται κάθε μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η μικροσκοπική ντίσκο είναι ανοιχτή 24/7.
 

 
από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου