Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ένας οριγκάμι Κυνηγός Δράκων από ένα μόνο φύλλο χαρτί

 
Ο καλλιτέχνης του οριγκάμι Chris Conrad ξαναχτυπά!
 
 
 
Ο Chris Conrad είναι γνωστός για τις περίπλοκες δημιουργίες οριγκάμι από ένα μόνο φύλλο χαρτιού.
 
Ένα από τα τελευταία και πιο εντυπωσιακά κομμάτια του είναι ένας Κυνηγός Δράκων που δημιουργήθηκε από φύλλο 70 εκατοστών. Το έργο έχει τόσες πολλές λεπτομέρειες που μοιάζει με 3D γλυπτό ή κάποια δημιουργία από πηλό.
 


Το σχέδιο του κυνηγού είναι του Matthew Winnagun και διαθέτει κράνος με τη μορφή δράκου, φτερά και πανοπλία με σχέδια. "Έκανα πολλές τροποποιήσεις κατά τη διαμόρφωση", γράφει ο Conrad στο Instagram, "Έφτιαξα πρόσωπο, θήκη, φολίδες, άλλαξα εντελώς την πανοπλία, ενώ έκανα και μικρές τροποποιήσεις στο κεφάλι, τα φτερά, το σπαθί, τα χέρια και τα πόδια του δράκου".
 


Αυτού του είδους τα γλυπτά χρειάζονται περίπου 15 ώρες προσεκτικών διπλώσεων για να ολοκληρωθούν, κάτι που ξέρει καλά ο Conrad. "Συνήθως περνάω από τουλάχιστον δύο ή τρεις επαναλήψεις πριν βρω αναλογίες και λεπτομέρειες με τις οποίες είμαι ικανοποιημένος. Μερικές φορές το καταφέρνω την πρώτη φορά και η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο μερικές ώρες. Άλλες φορές, δουλεύω για ένα μήνα ή και περισσότερο για να γίνει κάτι όπως θέλω".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου