Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Ένας καλλιτέχνης οριγκάμι δημιουργεί μια φιγούρα αγγέλου με ένα μόνο φύλλο χαρτιού


Ο καλλιτέχνης του οριγκάμι Chris Conrad χρειάστηκε 15 ώρες για να το ολοκληρώσει και -εννοείται- δεν χρησιμοποίησε ψαλίδι ή κόλλα.
 
 
 
Δείτε ακόμη:


Ο Chris Conrad δίπλωσε μια περίπλοκη φιγούρα αγγέλου χωρίς τη βοήθεια ψαλιδιού ή κόλλας. Το μονό που χρησιμοποίησε ήταν ένα φύλλο χαρτιού, το οποίο έχει μαρμάρινο φινίρισμα. Η φιγούρα είναι με τα φτερά ανοιχτά, έχει φωτοστέφανο στο κεφάλι και ένα βιβλίο και ένα ραβδί στα δύο χέρια. Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι εντυπωσιακό. Σε συνδυασμό με το γκρι του χαρτιού, φαίνεται σαν αυτή η φιγούρα να είναι ένα μικροσκοπικό πέτρινο άγαλμα.
 

Ο Conrad χρειάστηκε 15 ώρες για να φτιάξει τον άγγελο. Δουλεύοντας ένα σχέδιο του Matthew Winnagun, έδωσε στη φιγούρα τη δική του οπτική. "Άλλαξα τα μαλλιά, το ραβδί, τα φτερά και τον κορμό από το σχέδιο του αρχικού σχεδιαστή για να κάνω το μοντέλο δικό μου. Κατάφερα να μακρύνω μερικά από τα άκρα για να κάνω τον άγγελο να έχει αναλογίες ενήλικου (ο αρχικός σχεδιαστής είχε [δημιουργήσει] πιο παιδικές αναλογίες)", λέει.
 
Ο άγγελος του Matthew Winnagun
 
Εκτός από τον χρόνο, η διαμόρφωση του αγγέλου με τη χρήση νερού αποδείχθηκε ότι ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι. "Συνήθως, οι περισσότεροι (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) χρησιμοποιούν κόλλα για να 'τελειώσουν' πολύπλοκα μοντέλα οριγκάμι", εξηγεί. "Για τον άγγελο, αποφάσισα να πειραματιστώ με το νερό, κάτι που έκανε τη διαδικασία πιο δύσκολη και χρονοβόρα. Χρησιμοποίησα προσαρμοσμένο σπιτικό διπλό χαρτομάντιλο, βαμμένο με μαύρο ακρυλικό".
 


"Συνήθως κάνω τουλάχιστον δύο ή τρεις επαναλήψεις πριν βρω τις αναλογίες και τις λεπτομέρειες με τις οποίες είμαι ικανοποιημένος. Μερικές φορές το καταφέρνω σωστά την πρώτη φορά και η όλη διαδικασία σχεδίασης διαρκεί μόνο μερικές ώρες, άλλες φορές έχω δουλέψει για ένα μήνα ή και περισσότερο για να λειτουργήσει κάτι όπως θέλω".
 
Μερικά ακόμα έργα του Conrad.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου