Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Ένα αρχοντικό στην Σκωτία με ιστορίες μυστηριωδών πυρκαγιών, μαγείας και εκκεντρικών μύθων

 
Το Boleskine House ήταν ένα απόκοσμο μέρος από την αρχή.
 
 
 
Υποτίθεται ότι είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια μιας παλιάς κατοικίας ενός πρεσβυτέρου που καταστράφηκε κατά τον 18ο αιώνα. Το σπίτι έχει θέα προς το νεκροταφείο Boleskine στους πρόποδες του λόφου, το οποίο φιλοξενεί παλιούς τάφους από τους πολέμους από την εξέγερση των Ιακωβιτών. Λέγεται ότι το αρχοντικό και το νεκροταφείο συνδέονται -ανεξήγητα- με μια σήραγγα που οδηγεί από το κελάρι στο νεκροταφείο, πιθανώς ως οδός διαφυγής, ή ως σημείο εισόδου στο σπίτι για τους ευγενείς που κατείχαν το σπίτι. Τέλος, έχει θέα προς τη λίμνη Λοχ Νες, με το διάσημο τέρας.
 

Πριν δοθεί από την τοπική ενορία σε κάποιον ιδιώτη, στα χρόνια της εξέγερσης και κατά την κατασκευή του στρατιωτικού δρόμου, είναι πιθανό ότι το Boleskine ήταν στρατιωτική εγκατάσταση ή φυλάκιο. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις για την κατασκευή του και την ανυψωμένη θέση του στη λίμνη που υποδηλώνουν κάτι τέτοιο.

Το σπίτι κατασκευάστηκε ως καταφύγιο κυνηγιού από τον Archibald Campbell Fraser του Λόβατ, του οποίου ο πατέρας Simon Fraser 11ος Λόρδος του Λόβατ (η "Αλεπού") ήταν ο διαβόητος Φρέιζερ που άλλαζε πλευρά καθ' όλη τη διάρκεια των εξεγέρσεων των Ιακωβιτών και αργότερα εκτελέστηκε με αποκεφαλισμό για προδοσία. στον Πύργο του Λονδίνου. Λέγεται ότι το κεφάλι του ακούγεται να κυλάει στον διάδρομο του σπιτιού.

Το 1899, ο Άλιστερ Κρόουλι αγόρασε το Boleskine για να απομονωθεί και να κάνει μαγεία με ξόρκια από το Βιβλίο της Ιερής Μαγείας του Άμπρα Μελίν του Μάγου, το οποίο ανακάλυψε ως μέλος της βρετανικής μυστικής αποκρυφιστικής κοινωνίας του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσής Αυγής. Όσο ο Κρόουλι έμεινε εκεί έγινε διάσημος για τη μαγεία και τις αποκρυφιστικές πρακτικές του, τόσο στη Σκωτία όσο και σε όλο τον κόσμο. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Samuel Macgregor Mathers, τον κάλεσε στο Παρίσι για να προχωρήσει στη αρχική μυστική οργάνωση, αναγκάζοντας τον Κρόουλι να εγκαταλείψει τα τελετουργικά. Λέγεται ότι έφυγε χωρίς να διαλύσει τους "12 Βασιλιάδες και Δούκες της Κόλασης" που είχε καλέσει και πολλοί ντόπιοι κατηγορούν τα κακά πνεύματα που έμειναν πίσω για την άτυχη ιστορία του σπιτιού. Ο ίδιος ο Κρόουλι, που ποτέ δεν παραδέχτηκε κάποιο λάθος, παραδέχτηκε ότι οι τελετουργίες που είχε κάνει στο Boleskine House είχαν ξεφύγει από τον έλεγχο.
 
Το νεκροτομείο του νεκροταφείου

Πολλές ακόμα παράξενες ιστορίες ακολουθούν την κατοικία. Το 1965, ένας ταγματάρχης αυτοκτόνησε με κυνηγετικό όπλο και τον ανακάλυψε ο φύλακας λίγες στιγμές αργότερα.

Στη δεκαετία του 1960, το Boleskine House έγινε ένας από τους χώρους για την "Υπόθεση Cadco", γνωστή και ως το "Μεγάλο Σκάνδαλο του Λουκάνικου", μια περίεργη ιστορία για το πώς ο απατεώνας και καζανόβας Ντένις Λορέν και ο Βρετανός ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης βραβευμένος με όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου Τζορτζ Σάντερς κατάφεραν να υπεξαιρέσουν εκατομμύρια λίρες από κρατικές επιχορηγήσεις προσποιούμενοι την κάλυψη εθνικής έλλειψης προϊόντων χοιρινού.

Ο επόμενος ιδιοκτήτης ήταν ο Τζίμι Πέιτζ των Led Zeppelin. Ο Πέιτζ πέρασε πολύ λίγο χρόνο στο κτήμα και το κληροδότησε σε έναν φίλο και την οικογένειά του, τον Μάλκολμ Ντεντ. Ο Ντεντ ανέφερε περίεργα και ανεξήγητα τριξίματα, βογκητά και διάφορες οπτασίες, αλλά ενοχλήθηκε περισσότερο από τους θαυμαστές του Κρόουλι και του Πέιτζ που προσπαθούσαν συχνά να μπουν στο σπίτι για να ρίξουν μια κλεφτή ματιά.

Οι μεταγενέστεροι ιδιοκτήτες απέρριψαν κάθε έννοια στοιχειώματος ή μαγείας, αλλά η τραγωδία συνέχισε να χτυπά. Το 2015, οι κάτοικοι του σπιτιού επέστρεψαν από ψώνια και το βρήκαν να καίγεται. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς το σπίτι ήταν εντελώς άδειο.
 

Τον Ιουλίου του 2019, και αφού ανέλαβε την ιδιοκτησία του ακινήτου μια ΜΚΟ, το Boleskine House Foundation, υπέστη νέες ζημιές από πυρκαγιά και πάλι και ό,τι είχε απομείνει από το εσωτερικό του καταστράφηκε. Από το 2020, το σπίτι περικλείεται με σκαλωσιές. Όλες οι επισκέψεις πρέπει να οργανώνονται και να επιβλέπονται από μέλος του προσωπικού, καθώς, επί του παρόντος, είναι ένα επικίνδυνο εργοτάξιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου