Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Η άβυσσος Kanmangafuchi στην Ιαπωνία


Ένας αξιοσημείωτος σχηματισμός λάβας περικλείει μια σειρά βουδιστικών αγαλμάτων που, σύμφωνα με την τοπική μυθολογία, δεν μπορούν να μετρηθούν με ακρίβεια.
 
 

Στη δασώδη περιοχή της αβύσσου Kanmangafuchi της Ιαπωνίας στέκεται μια σειρά από πέτρινα αγάλματα Τζίζο (Jizō). Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα πόσα είναι, γιατί προφανώς κάθε φορά που κάποιος τα μετράει, καταλήγει σε διαφορετικό αριθμό επειδή εξαφανίζονται τακτικά.
 
 
 
Ο Τζίζο είναι μια από τις πιο αγαπημένες θεότητες της Ιαπωνίας και τον θεωρούν ως τον Μποντισάτβα που νοιάζεται για ταξιδιώτες και χαμένες ψυχές και είναι επίσης ο φύλακας των παιδιών. Τα αγάλματα Τζίζο είναι διακοσμημένα με κόκκινες υφασμάτινες σαλιάρες και κροσέ καπέλα. Η συγκεκριμένη ομάδα αγαλμάτων, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Nikkō, ονομάζεται Narabi Jizō, που μεταφράζεται σε "Τζίζο σε μια γραμμή". Υπάρχουν περίπου 70 από αυτά, παρατεταγμένα μπροστά από έναν τοίχο που εκτείνεται για περίπου 320 πόδια και έχει θέα στον ποταμό Daiyagawa. Λόγω της φαινομενικά άυλης φύσης τους και των τεχνασμάτων που εξαφανίζονται, ονομάζονται επίσης Bake Jizō, δηλαδή "Τζίζο φάντασμα".
 


Τα αγάλματα είναι εγκλωβισμένα στην άβυσσο Kanmangafuchi, η οποία σχηματίστηκε πριν από περίπου 7.000 χρόνια όταν έρεε λάβα, από μια έκρηξη του κοντινού όρους Nantai, σε συνδυασμό με το νερό του ποταμού. Το τοπίο που προκύπτει είναι εξαιρετικό και η άβυσσος προσφέρει ένα ευχάριστο μονοπάτι για περπάτημα.
 
Η είσοδος του παλιού ναού απ' όπου ξεκινάει το μονοπάτι 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου