Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Οι κορυφαίες φωτογραφίες του διαγωνισμού Astronomy Photographer of the Year 2022

An Icelandic Saga © Carl Gallagher - κατηγορία Aurorae

Ο ετήσιος διαγωνισμός Astronomy Photographer of the Year 2022 του Royal Observatory Greenwich αποκάλυψε τις φετινές φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από όλο τον κόσμο.
 
 
 
Ο διαγωνισμός, που έλαβε πάνω από 3.000 συμμετοχές από ερασιτέχνες και επαγγελματίες που υποβλήθηκαν από 67 χώρες σε όλο τον κόσμο, φέτος διεξάγεται για 14η χρονιά και περιλαμβάνει μια ομάδα ειδικών κριτών από τον κόσμο της τέχνης και της αστρονομίας.

Οι φωτογράφοι διαγωνίζονται σε εννέα κατηγορίες -Skyscapes (Τοπία του Ουρανού), Aurorae (Σέλας), People and Space (Άνθρωποι και Διάστημα), Our Sun (Ο Ήλιος μας), Our Moon (Το Φεγγάρι μας), Our Planets (Οι Πλανήτες μας), Comets and Asteroids (Κομήτες και Αστεροειδή), Stars and Nebulae (Άστρα και Νεφελώματα), Galaxies, Young Astronomy Photographer of the Year (Νέος Φωτογράφος Αστρονομίας) -για εκκολαπτόμενους αστρονόμους κάτω των 16 ετών-, και τον πολυπόθητο Astronomy Photographer of the Year για τον γενικό νικητή. Οι κριτές θα απονείμουν επίσης δύο ειδικά βραβεία, το βραβείο Sir Patrick Moore, για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο, και το βραβείο Annie Maunder, για την καινοτομία στην εικόνα.

Όλοι οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μια διαδικτυακή τελετή βράβευσης στις 15 Σεπτεμβρίου του 2022, με τις νικήτριες φωτογραφίες να εκτίθενται στο National Maritime Museum στο Γκρίνουϊτς μαζί με μερικές ακόμη επιλογές.

Ο γενικός νικητής κερδίζει ένα χρηματικό έπαθλο 10.000 λιρών, και 1.500 λίρες οι νικητές των κατηγοριών. Οι επιλαχόντες και οι συμμετοχές που βραβεύτηκαν θα λάβουν 500 και 250 λίρες, αντίστοιχα, ενώ οι νικητές του Ειδικού Βραβείου θα λάβουν 750 λίρες.
 
Busy Star © Sergio Díaz Ruiz, using open source data from NOAA GOES-16, Solar Ultraviolet Imager (SUVI) - Annie Maunder Prize
 

Spectrum © Stefan Liebermann - Aurorae
 

Hydra’s Pinwheel © Peter Ward - Galaxies
 

Inverted Minerals © Noah Kujawski - Our Moon
 
Riverside of Funakawa in Spring © Takanobu Kurosaki - People and Space
 

Stacks and Stones © Derek Horlock - People and Space


Comet C/2021 A1 (Leonard) © Lionel Majzik - Planets, Comets, and Asteroids
 

Radio Telescope © Liu Xuemei - Sir Patrick Moore Prize
 

Crossing the Madison © Jake Mosher - Skyscapes


Oregon Coast © Marcin Zajac - Skyscapes
 

NGC 6888 – The Crescent Nebula © Bray Falls - Stars and Nebulae
 

Clouds of Hydrogen Gas © Simon Tang - Our Sun

IC 1871 – A Little Devil Riding on the Head of a Dragon © Nan Wang, Binyu Wang - Young Astronomy Photographer 

από: peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου