Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Ο νεότερος κατά συρροή δολοφόνος στον κόσμο


Το διαβόητο "Παιδί Ψυχοπαθής" της Ινδίας, ο 8χρονος Amarjeet Sada.
 
 

Ο Kent Kiehl, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, λέει ότι ένα δυσοίωνο σημάδι ότι κάποιος επιδεικνύει ψυχοπαθητική συμπεριφορά είναι όταν διαπράττει εγκλήματα σε πολύ νεαρή ηλικία -έως και 8, 9, 10 ετών. Αυτά τα παιδιά είναι πιο πιθανό να επιδείξουν σκληρή συμπεριφορά όταν μεγαλώσουν και μπορεί να συνεχίσουν να διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα.

Η ίδια η ψυχοπάθεια είναι ένα χαρακτηριστικό όπου το άτομο δείχνει έλλειψη τύψεων, είναι αποκομμένο από τα συναισθήματα και δείχνει ακραίες μορφές απάθειας προς τα ανθρώπινα συναισθήματα. Αν και αποτελούν μειονότητα στον μεγαλύτερο πληθυσμό, αυτά τα άτομα ευθύνονται για περισσότερα από τα μισά εγκλήματα που διαπράττονται στην κοινωνία. Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς όταν ενηλικιωθούν διαπράττουν πράξεις αφού επιτύχουν την ανεξαρτησία τους και τις οποίες κρύβουν από τον κόσμο, μερικοί ξεκινούν το παραλήρημα της δολοφονικής μανίας τους από πολύ νεαρή ηλικία.

Αυτή ήταν η περίπτωση του νεότερου και πιο διαβόητου παιδιού ψυχοπαθή της Ινδίας, του Amarjeet Sada, ο οποίος ήταν μόλις οκτώ χρονών όταν αφαίρεσε για πρώτη φορά μια ανθρώπινη ζωή και έτσι δοκίμασε την επιθυμία του να προκαλέσει πόνο στους άλλους. Για θηράματα επέλεξε παιδιά. Το πρώτο του θύμα ήταν ένα μωρό μόλις οκτώ μηνών. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι ότι δεν ήταν απλώς ένα τυχαίο παιδί, αλλά η αδερφή του.

Ο πόθος για αίμα θεωρήθηκε οικογενειακή υπόθεση
Γεννημένος στο χωριό Mushahar στην πολιτεία Bihar στην Ινδία, το παιδί έζησε μια παιδική ηλικία όπως τα άλλα παιδιά γύρω του. Ωστόσο, κανείς γύρω του δεν γνώριζε ότι θα μεγάλωνε για να διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Μερικοί εικάζουν ότι, μιας και ο πατέρας του ήταν εργάτης, ανάγκασε τον Amarjeet να εργαστεί από πολύ νωρίς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η οικογένεια ήταν φτωχή, πιθανότερο είναι να είχε υποστεί κακοποίηση, κάτι που οδήγησε στην καλλιέργεια των ψυχοπαθητικών και σαδιστικών τάσεών του.

Λίγο μετά τη δολοφονία της αδερφής του, ο Amarjeet χτύπησε ξανά, σκοτώνοντας ένα άλλο έξι μηνών βρέφος. Αυτό το θύμα ήταν η κόρη ενός θείου του. Ο Amarjeet φαινόταν να βρίσκει χαρά να διαλέγει θύματα στα οποία είχε εύκολη πρόσβαση και τα στραγγάλιζε μέχρι θανάτου. Το πιο φρικτό είναι ότι οι οικογένειες και οι κάτοικοι του χωριού γνώριζαν για τους φόνους που είχε διαπράξει, αλλά επέλεξαν να σιωπήσουν, θεωρώντας τους ως εσωτερικά οικογενειακά ζητήματα. Δεν συνειδητοποίησαν ότι σύντομα, το φονικό παραλήρημά του θα συνεχιζόταν και εκτός οικογένειας.

"Μιλούσε ελάχιστα αλλά χαμογέλασε πολύ", αστυνομία του Bihar
Το 2007, η Chunchun Devi, μητέρα της έξι μηνών Khushboo, την άφησε στον παιδικό σταθμό του σχολείου για να ασχοληθεί με τις δουλειές της. Όταν επέστρεψε, διαπίστωσε ότι το παιδί της έλειπε. Ο κόσμος άρχισε να φοβάται για το χειρότερο και, γνωρίζοντας το παρελθόν του Amarjeet και την εύκολη πρόσβασή του στην Khushboo, ήρθε αντιμέτωπος μαζί του.

Αφού ανακρίθηκε, ο Amarjeet δεν έδειξε μεταμέλεια και είπε χαρούμενα στους χωρικούς πώς στραγγάλισε το παιδί μέχρι θανάτου και τους οδήγησε σε έναν ρηχό τάφο όπου το είχε θάψει. "Τη σκότωσα χτυπώντας την με ένα τούβλο", τους είπε ενθουσιασμένα. Είπε επίσης ότι την κάλυψε γρήγορα και έφυγε για το σπίτι του. Έχοντας πλέον ομολογήσει, ο Amarjeet συνελήφθη για τον φόνο της Khushboo Devi.

Καθώς η οικογένεια είχε καλύψει τους δύο πρώτους φόνους του, δεν κρίθηκε ποτέ ένοχος γι' αυτούς. Παρόλα αυτά, κλήθηκε σε ανάκριση και τον ρώτησαν πώς επιτέθηκε στα θύματά του και γιατί το έκανε. Η απάντησή του προκάλεσε ρίγη. Όταν ρωτήθηκε για τις δολοφονίες, ο Amarjeet κοίταξε τους αστυνομικούς, χαμογέλασε και ζήτησε απλώς να του δώσουν περισσότερα μπισκότα. Δεν έδειχνε τύψεις και όποτε τον ωθούσαν στις αποτρόπαιες πράξεις του, σταματούσε να μιλάει και απλώς χαμογελούσε.

Δεν είχε καμία αίσθηση του τι ήταν σωστό ή λάθος
Έγινε προφανές ότι επρόκειτο για ξεκάθαρη περίπτωση παιδικής ψυχοπάθειας. Αμέσως διατάχθηκε η εξέτασή του από ψυχολόγους. Σύντομα, ο ψυχαναλυτήςShamshad Hussain εξέτασε την κατάσταση του Amarjeet και μετά από ανάκριση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια περίπτωση παιδιού που δεν είχε ξεκάθαρες τύψεις και του άρεσε υπερβολικά να προκαλεί πόνο σε άλλους ανθρώπους -ξεκάθαρη περίπτωση ψυχοπάθειας.

Φαινόταν ότι ο Amarjeet είχε ένα εγκεφαλικό ελάττωμα που οδήγησε σε μια χημική ανισορροπία η οποία με τη σειρά της οδήγησε σε αυξημένη ικανοποίηση από την πρόκληση πόνου στους άλλους. Διαγνώστηκε επίσημα με μια διαταραχή συμπεριφοράς η οποία ήταν κληρονομική και τον οδήγησε να διαπράξει πράξεις βίας επειδή δεν είχε αίσθηση του σωστού ή του λάθους.
 
Τελικά, ο Amarjeet καταδικάστηκε σε φυλακή ανηλίκων και σύμφωνα με τους νόμους της Ινδίας, εικάζεται ότι καταδικάστηκε μόνο για τρία χρόνια, καθώς κανένα παιδί δεν μπορεί να καταδικαστεί για περισσότερο από αυτό. Εικάζεται ότι λόγω της ψυχικής του κατάστασης και της ακραίας απειλής που αποτελούσε για την κοινωνία, μετά την έκτιση της ποινής του κρατήθηκε σε ψυχιατρείο.

Πού είναι σήμερα;
Δεν είναι γνωστό το πού βρίσκεται σήμερα ο Amarjeet Sada. Ωστόσο, το 2015, επικοινώνησε με την ιστοσελίδα "The Post Mortem Post" και ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε ένα κατάστημα για παιδιά στην Ινδία, όπου υποτίθεται ότι θα παρέμενε μέχρι τα 18 του. Εκείνη την εποχή, ο Amarjeet ήταν πάνω από 20 και, αν ο ισχυρισμός είναι έγκυρος, θα του επέτρεπαν να φύγει.

Αν και δεν είναι σαφές αν θα συνεχίσει να διαπράττει εγκλήματα ή αν η παιδική του ψυχοπάθεια αντιμετωπίστηκε τη στιγμή που καταδικάστηκε, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η περίπτωση του Amarjeet είναι μοναδική στο είδος της καθώς, δεν περιλάμβανε μόνο προμελετημένη σκέψη για τις δολοφονίες, αλλά και περίτεχνα σχέδια για να κρύψει τα πτώματα για να μην τον πιάσουν. Το να πιστεύει κανείς ότι όλα αυτά έγιναν από ένα οκτάχρονο παιδί είναι σοκαριστικό.

Ήταν πράγματι ο Amarjeet πίσω από τους φόνους;
Μερικοί εικάζουν ότι ο Amarjeet δεν ήταν ο αρχικός ένοχος και απλά κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες. Η φύση του εγκλήματος και το πόσο περίτεχνα ήταν κρυμμένες οι σοροί, δεν θα μπορούσε να ήταν πράξη ενός οκτάχρονου παιδιού. Αυτή η θεωρία αποκτά περισσότερη αξιοπιστία καθώς δεν υπήρξαν περιπτώσεις ψυχοπαθών παιδιών που, όχι μόνο σκότωσαν τα θύματά τους, αλλά έκαναν πολλά για να κρύψουν τα σώματα και τα στοιχεία.

Παρά την εύλογη θεωρία συνωμοσίας, το γεγονός ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένος που έδειχνε τα πτώματα και γνώριζε την ακριβή θέση τους, σε συνδυασμό με το απαθές, σαδιστικό χαμόγελό του όταν ρωτήθηκε για τις δολοφονίες, φαίνεται να μας ωθεί προς την κατεύθυνση της πραγματικότητας: ότι ο Amarjeet Sada είναι ο νεότερος και πιο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος του κόσμου.
 
από: medium

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου