Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Το Τρένο της Ορτανσίας σε μια πόλη της Ιαπωνίας

 
Στην πόλη Ονταγουάρα, κατά μήκος ενός από τους ορεινούς σιδηροδρόμους της Ιαπωνίας, υπάρχουν υπέροχες ορτανσίες.
 
 
 
Κάθε χρόνο, από τα μέσα Ιουνίου έως τον Ιούλιο, ο γραφικός σιδηρόδρομος Hakone Tozan προσελκύει τα βλέμματα πολλών επισκεπτών καθώς κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών ανθίζουν ορτανσίες.

Ο σιδηρόδρομος είναι μια λειτουργική διαδρομή μεταξύ των σταθμών Odawara και Gōra, ενώ ένα τελεφερίκ 10 λεπτών επεκτείνει τη διαδρομή από τη Gōra μέχρι το σταθμό Sōunzan κατά άλλα 1,2 χιλιόμετρα.
 

Από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο, το πέρασμα είναι στολισμένο με δεκάδες χιλιάδες ορτανσίες που μετατρέπουν προσωρινά τη σιδηροδρομική γραμμή σε αυτό που είναι πιο γνωστό ως "τρένο της ορτανσίας".

Τα λουλούδια σηματοδοτούν την εποχή των βροχών στην Ιαπωνία, γνωστή ως tsuyu. Τα είδη που εμφανίζονται περιλαμβάνουν τόσο γηγενείς όσο και μη γηγενείς ποικιλίες, αν και πιστεύεται ότι η ορτανσία προέρχεται από την Ιαπωνία. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν κάθε είδους ορτανσίες σε διάφορα χρώματα, τα οποία καθορίζονται από την οξύτητα του εδάφους.
 


Σύμφωνα με το Nippon.com, ένα από τα καλύτερα μέρη για να τις δει κανείς είναι η έκταση 16 χιλιομέτρων μεταξύ του Hakone Yumoto και του σταθμού Sōunzan, όπου σταματά το τελεφερίκ. Εκεί, χιλιάδες φυτά πλαισιώνουν το μονοπάτι του τρένου μέχρι να φτάσει σε μέγιστο υψόμετρο 750 μέτρων, όπου οι επιβάτες έχουν μια εκπληκτική θέα. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, λόγω του υψομέτρου, παρατείνουν την ανθοφορία μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Τα φυτά πιστεύεται ότι φυτεύτηκαν τη δεκαετία του 1970 από σιδηροδρόμους για να αντικαταστήσουν την άγρια βλάστηση που αναπτύσσεται κατά μήκος των γραμμών. Με την πάροδο των ετών, αυτά εξαπλώθηκαν και η ανθοφορία τους έγινε σημείο ενδιαφέροντος για ντόπιους και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι υπάλληλοι φροντίζουν να τις περιποιούνται ώστε να εξασφαλίσουν τη μακροζωία τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου