Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Η υπόθεση του Dennis DePue και η δολοφονία που ενέπνευσε την αρχική σκηνή του "Jeepers Creepers"

 
Τον Απρίλιο του 1990, ο Dennis DePue δολοφόνησε βάναυσα τη σύζυγό του Marilynn και όταν ένα περαστικό ζευγάρι τον είδε να προσπαθεί να κρύψει το σώμα, ακολούθησε μια τρομακτική καταδίωξη.
 
 
 
Στις 15 Απριλίου 1990, Κυριακή του Πάσχα, ο Ray και η Marie Thornton έκαναν την συνηθισμένη τους διαδρομή κατά μήκος του Snow Prairie Road, ενός αγροτικού αυτοκινητόδρομου 12 μίλια έξω από το Coldwater του Μίσιγκαν. Ξαφνικά, στον καθρέφτη τους, εμφανίστηκε ένα φορτηγάκι, που, πριν τους προσπεράσει, οδηγούσε επιθετικά.

Το ζευγάρι έπαιζε ένα παιχνίδι φτιάχνοντας σλόγκαν με τις πινακίδες κυκλοφορίας των διερχόμενων αυτοκινήτων, οπότε, όταν το φορτηγάκι τους προσπέρασε με ταχύτητα, η Marie είδε την πινακίδα που άρχιζε "GZ" και ανέφερε "Geez he's in a hurry" (Έλεος, βιάζεται).

Όταν το ζευγάρι πλησίασε ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο, είδαν το ίδιο φορτηγάκι σταθμευμένο στο πλάι του κτιρίου και η Marie αντιλήφθηκε κάτι ανησυχητικό. Ο οδηγός κρατούσε κάτι που έμοιαζε με ματωμένο σεντόνι και περπατούσε προς το πίσω μέρος του σχολείου. Αν και σοκαρισμένη, δεν ήταν απολύτως σίγουρη για το τι είχε δει, και, καθώς συζητούσαν για να καλέσουν την αστυνομία, ο Ray είδε να τους πλησιάζει από πίσω ξανά ένα απειλητικό φορτηγάκι.

Το ίδιο φορτηγάκι που μόλις είχαν δει στο σχολείο, πλέον, και για τα επόμενα 2 μίλια, ήταν κολλημένο από πίσω τους.

Αυτό το κυνηγητό ενέπνευσε την εναρκτήρια σκηνή της ταινίας τρόμου "Jeepers Creepers" του 2001.

Τι είδαν οι Ray και Marie
 
Το εγκαταλελειμμένο σχολείο όπου ο DePue προσπαθούσε να κρύψει το σώμα της συζύγου του 
 
Καθώς οι Thornton ανησυχούσαν τι θα έκανε ο οδηγός που τους καταδίωκε, βγήκαν από τον αυτοκινητόδρομο, ακριβώς τη στιγμή που το φορτηγάκι σταμάτησε ξαφνικά στην άκρη του δρόμου. Για να δει όλη την πλήρη πινακίδα κυκλοφορίας για την αστυνομία, ο Ray γύρισε το αυτοκίνητο και πλησίασε ξανά το πράσινο φορτηγάκι.

Τώρα, όμως, ο άντρας που πριν είχαν δει να οδηγεί, ήταν σκυμμένος και άλλαζε την πίσω πινακίδα.

Οι Thornton μπόρεσαν να δουν την ανοιχτή πόρτα του συνοδηγού του και είδαν ότι το εσωτερικό ήταν γεμάτο στο αίμα. Επέστρεψαν βιαστικά στο σχολείο και βρήκαν το ματωμένο σεντόνι μερικώς βυθισμένο μέσα σε μια τρύπα. Αμέσως, επικοινώνησαν με την Αστυνομία της Πολιτείας του Μίσιγκαν και διηγήθηκαν όλα όσα είχαν δει. Εν αγνοία τους, η αστυνομία έψαχνε ήδη την περιοχή αναζητώντας εκείνον τον άντρα και την τραυματισμένη σύζυγό του.

Το ζευγάρι μόλις είχε συναντήσει τον 46χρονο Dennis DePue.

Ο Dennis DePue και η δολοφονία της συζύγου του
 
Ο Dennis DePue και η Marilynn 

Ο Dennis Henry DePue γεννήθηκε το 1943 στο Μίσιγκαν και το 1971, παντρεύτηκε τη Marilynn. Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Ο Dennis εμφάνισε παρανοϊκούς και ελεγκτικούς τρόπους, κάτι που κούρασε την Marilynn. Ο σκυθρωπός και αποτραβηγμένος Dennis απομονώθηκε από την οικογένειά του και συχνά κατηγορούσε την Marilynn ότι "έστρεψε τα παιδιά εναντίον του".

Το 1989, η Marilynn υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, λέγοντας στον δικηγόρο της ότι ο σύζυγός της προσπαθούσε να ελέγξει κάθε απόφαση στη ζωή της. Μετά από το διαζύγιο, ο Dennis δε διεκδίκησε το σπίτι, αλλά διατηρούσε ένα γραφείο στο γκαράζ.

Μια μέρα, Marilynn γύρισε σπίτι και τον βρήκε να κάθεται στον καναπέ του σαλονιού, παρόλο που είχε αλλάξει όλες τις κλειδαριές. Τον Δεκέμβριο του 1989, οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο. Μόλις πέντε μήνες αργότερα, η Marilynn θα ήταν νεκρή.

Την Κυριακή του Πάσχα του 1990, όταν ο DePue πήγε στο σπίτι να πάρει δύο από τα παιδιά, απασφάλισε. Η μικρότερη κόρη τους, Julie, αρνήθηκε να πάει μαζί του εκείνη την ημέρα και, όταν μπήκε μέσα, θύμωσε όταν και ο γιος τους, Scott, άρχισε να καθυστερεί. Όταν η Marilynn μίλησε στον Dennis, εκείνος εξερράγη και την άρπαξε φωνάζοντάς της κατηγορίες.

Παλεύοντας μαζί της, την έσπρωξε κάτω από τις σκάλες και, καθώς τα τρομαγμένα παιδιά τους κοιτούσαν, εκείνος την χτύπησε αλύπητα στο κάτω μέρος της σκάλας. Με τα παιδιά να τον παρακαλούν να σταματήσει, η μεγαλύτερη κόρη τους, Jennifer, έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα για να καλέσει την αστυνομία.

Ο Dennis έφυγε από το σπίτι με τη Marilynn βαριά τραυματισμένη, λέγοντας στα παιδιά ότι την πήγαινε στο νοσοκομείο, αλλά δεν έφτασαν ποτέ εκεί. Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως έρευνα για τους δύο τους, και τότε ήρθε η συνάντηση των Thornton με το φορτηγάκι του DePue και το ματωμένο σεντόνι, καθιστώντας τον Dennis τον κύριο στόχο της έρευνας της αστυνομίας.

Μια ομάδα του εγκληματολογικού σφράγισε τον χώρο του εγκλήματος στο σχολείο. Τα ίχνη των ελαστικών που βρέθηκαν εκεί ταίριαζαν με το φορτηγό του DePue. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο DePue σκότωσε την πρώην σύζυγό του, κάτι που επιβεβαιώθηκε την επόμενη μέρα, καθώς ένας εργαζόμενος στον αυτοκινητόδρομο ανακάλυψε το σώμα της Marilynn κοντά σε έναν έρημο δρόμο πυροβολημένο μία φορά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Μέχρι τότε ο Dennis DePue ήταν φυγάς και καταζητούμενος για φόνο.

Το ανθρωποκυνηγητό του Dennis DePue και το αιματοβαμμένο τέλος του
 
 
Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ο Dennis DePue έστειλε 17 παράξενες επιστολές -με σφραγίδα ταχυδρομείου από την Βιρτζίνια, την Αϊόβα και την Οκλαχόμα- σε φίλους και συγγενείς, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον θάνατο της Marilynn. Σε αυτές, έγραψε για τα διάφορα κόλπα και ψέματά της πρώην συζύγου του, πώς είχε χάσει την ίδια, τα παιδιά και το σπίτι του, και ότι πλέον ήταν πολύ μεγάλος για να ξεκινήσει από την αρχή.

Το βράδυ της 20ης Μαρτίου του 1991, όταν μια γυναίκα στο Ντάλας του Τέξας έφτασε στο σπίτι της, πρόσεξε ότι το φορτηγό του φίλου της βρισκόταν παρκαρισμένο στο δρόμο, κάτι ασυνήθιστο γιατί συνήθως το έβαζε στο γκαράζ. Μόλις μπήκε μέσα, ο φίλος της "Hank Queen", της είπε ότι έπρεπε να κάνει ένα ταξίδι έκτακτης ανάγκης στην γενέτειρά του γιατί η μητέρα του ήταν πολύ άρρωστη.

Ο "Hank" παρακολουθούσε με ενδιαφέρον ένα επεισόδιο της εκπομπής Unsolved Mysteries που έπαιζε στην τηλεόραση, μάζευε τα ρούχα και τα προσωπικά του αντικείμενα, ζητώντας της να του φτιάξει μερικά σάντουιτς για το ταξίδι. Σκόπιμα, ήθελε η φίλη του να μην δει την εκπομπή, στο δεύτερο μισό της οποίας θα παρουσίαζαν κάποιον Dennis DePue που ήταν καταζητούμενος για τον φόνο της πρώην συζύγου του.

Καθώς ο Hank την αποχαιρετούσε, οδηγώντας το Chevrolet φορτηγάκι του 1984, η γυναίκα είχε μια περίεργη αίσθηση ότι δε θα τον έβλεπε ποτέ ξανά. Ο DePue επιτάχυνε αμέσως, φοβούμενος ότι κάποιος από τους φίλους της κοπέλας του θα τον αναγνώριζε από την εκπομπή και θα ενημέρωνε την αστυνομία. Και είχε δίκιο, καθώς η πολιτειακή και η αστυνομία της κομητείας είχαν ήδη την ψεύτικη πινακίδα κυκλοφορίας του φορτηγού του DePue με βάση μια πληροφορία από την εκπομπή.

Επί τέσσερις ώρες, ο DePue οδηγούσε μέχρι που πέρασε τα σύνορα του Μισισιπή. Οι αστυνομικοί της Λουιζιάνα είχαν εντοπίσει το φορτηγό του και, για 15 μίλια, ακολούθησε μια φρενήρης καταδίωξη. Οι αρχές σε όλη την πολιτεία είχαν ειδοποιηθεί από τους ομολόγους τους στη Λουιζιάνα και το FBI ότι ο οδηγός καταζητούνταν για φόνο.

Όταν το βαν του DePue πέρασε από ένα οδόφραγμα, οι αξιωματικοί πυροβόλησαν τα δύο πίσω ελαστικά του. Εκείνος πυροβόλησε τα αυτοκίνητα των αστυνομικών και προσπάθησε να τα εμβολίσει από το δρόμο, προτού οι αστυνομικοί τον σταματήσουν αναγκαστικά γύρω στις 4 π.μ. Όταν ένας αστυνομικός πλησίασε το φορτηγό του, ο DePue βρέθηκε νεκρός "με το πιστόλι του στο αριστερό του χέρι και τον αντίχειρά του στη σκανδάλη".

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου