Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Το Κάστρο Ματσουμότο στην Ιαπωνία

 
Ένα ιστορικό κάστρο που είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο εντυπωσιακά σε όλη την Ιαπωνία.
 


Αρχικά ήταν γνωστό ως Κάστρο Φουκάσι (Fukashi), το Κάστρο Ματσουμότο (Matsumoto-jō) χτίστηκε το 1500 κατά την περίοδο Eisho και σήμερα είναι το παλαιότερο εξαώροφο κάστρο της χώρας. Η γραφική του θέση με φόντο τις ιαπωνικές Άλπεις το κάνει όλο και πιο δημοφιλές.
 

Το Ματσουμότο βρίσκεται στην επαρχία Ναγκάνο της Ιαπωνίας και έχει μεγάλη σημασία στην ιστορική ανάπτυξη της χώρας. Είναι γνωστό ως "hirajiro", ένα όνομα που δινόταν σε κάστρα που ήταν στρατηγικά χτισμένα σε πεδιάδες, και όχι σε λόφο ή βουνό.
 

Το κάστρο είναι ένα από τα πέντε κάστρα που έχουν χαρακτηριστεί ως Εθνικοί Θησαυροί της Ιαπωνίας και περιβάλλεται από ανθισμένες κερασιές. Στο ξύλινο εσωτερικό του, οι επισκέπτες του μπορούν να φανταστούν πώς ήταν η ζωή όσων είχαν καταλάβει το οχυρό.
 

Τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν ανοίγματα απ' όπου έριχναν μεγάλες πέτρες στους εισβολείς, ανοίγματα για τοξότες και ένα μεγάλο κατάστρωμα παρατήρησης στην κορυφή που παρέχει το τέλειο πλεονέκτημα για την γύρω περιοχή. Τέλος, περιβάλλεται από μια τάφρο που είναι γεμάτη με ψάρια koi.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου