Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Το υποβρύχιο πορτρέτο ενός αρπακτικού κέρδισε τον διαγωνισμό φωτογραφίας "Προστασία της Φύσης"

Tibor Litauszki
 
Ο ετήσιος διεθνής διαγωνισμός του Nature Conservancy, ο οποίος προσελκύει πάντα μερικούς από τους πιο ταλαντούχους φωτογράφους φύσης και άγριας ζωής στον κόσμο, ανακοίνωσε τους νικητές του φετινού διαγωνισμού.
 
 

Το μεγάλο βραβείο κέρδισε ο Ούγγρος φωτογράφος Tibor Litauszki με την υποβρύχια φωτογραφία του (στην αρχή του θέματος) ενός αλπικού τρίτωνα (Ichthyosaura alpestris, ομάδα σαλαμανδρών) που περιβάλλεται από μια μεγάλη συστάδα αυγών βατράχου. Το Nature Conservancy λέει ότι οι κριτές έδωσαν στην φωτογραφία του Litauszki κορυφαία βαθμολογία για τη σύνθεση, τη συνολική αισθητική και το βαθμό δυσκολίας λήψης της. Ο φωτογράφος χρησιμοποίησε διάφορες καλλιτεχνικές και τεχνικές δεξιότητες για να δημιουργήσει την εικόνα, όπως ένα υποβρύχιο περίβλημα, απομακρυσμένο trigger και δημιουργικό φωτισμό.
 
Μαζί με τους νικητές κάθε κατηγορίας και την φωτογραφία του μεγάλου βραβείου, οι κριτές επέλεξαν επίσης φωτογραφίες για την δεύτερη και τρίτη θέση σε κάθε κατηγορία, καθώς και τιμητικές διακρίσεις. Πολλές όμορφες φωτογραφίες δεν κέρδισαν, αλλά είναι όλες online στον ιστότοπο του The Nature Conservancy.

Παρακάτω, ακολουθούν νικητές από διάφορες κατηγορίες.
 

Aerial - Agnieszka Wieczorek
 

Freshwater - Jeanny Tang


Lands - Alessandro Carboni


Mammals - Siddhartha Ghosh


Oceans - Estebane Rezkallah

από: peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου