Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

9 ξενοδοχεία πρώην φυλακές

9. Alcatraz Hotel, Καϊζερσλάουτεν, Γερμανία


Στο Alcatraz Hotel μπορεί να έχουν μετατρέψει 56 κελιά σε δωμάτια και σουίτες, αλλά άφησαν κάποια ανέπαφα για εκδρομές και για τους περίεργους επισκέπτες.


8. Hotel Liberty, Βοστώνη, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ


Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το ξενοδοχείο Liberty ήταν κάποτε μια φυλακή που χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη και κατά παράβαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των κρατουμένων. Αλλά το 1973, μετά από 120 χρόνια «φιλοξενίας» μερικών από τους πιο κακόφημους εγκληματίες της Βοστώνης, οι τρόφιμοι της φυλακής Charles Street επαναστάτησαν και, ως εκ τούτου, μεταφέρθηκαν όλοι στο Suffolk County Jail το 1990.


7. San Clemente Palace & Resort, Βενετία, Ιταλία


Λίγο μακριά από την πλατεία του Αγίου Μάρκου με μια βάρκα, το San Clemente Palace Hotel & Resort είναι ένα ιδιωτικό νησί έξω από τα κανάλια της Βενετίας.

Το νησί κάποτε φιλοξένησε νοσοκομείο για προσκυνητές που επέστρεφαν από τη Μέση Ανατολή και αργότερα χτίστηκε ένα μοναστήρι για να στεγάσει μια απομόνωση. Λίγο μετά, μετατράπηκε στο πρώτο ψυχιατρικό νοσοκομείο θηλέων της Ευρώπης, το οποίο λειτούργησε μέχρι το 1992.


6. Mount Gambier Gaol, όρος Gambier, Αυστραλία


Λειτουργούσε σαν φυλακή μέχρι το 1995, το Mount Gambier Gaol από τότε έχει αλλάξει την διακόσμηση του, αν και διατήρησε λίγη από τη μακάβρια γοητεία της -αποκατέστησαν πλήρως ένα κελί στο οποίο 3 κρατούμενοι πέρασαν τις τελευταίες ώρες τους πριν τους κρεμάσουν το 1800.


5. Old Jail Bed and Breakfast, Καταρράκτες Taylors, Μινεσότα, ΗΠΑ


Αυτό το μέρος έχει μια μοναδική ιστορία. Χτισμένο δίπλα σε ένα σαλούν το 1884, λειτουργούσε μέχρι το κλείσιμο της πόλης το 1923, αλλά έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς ως παγοποιείο, κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων ακόμη και ως γκαράζ.


4. Σωφρονιστική αποικία Långholmen, Στοκχόλμη, Σουηδία


Μια σωφρονιστική αποικία για γυναίκες μέχρι το 1975, αυτό το σουηδικό καταφύγιο στο νησί Långholmen παινεύεται στους επισκέπτες του για τη μετατροπή του από αφιλόξενο μέρος σε μια σύγχρονη όαση. Το βραχώδες έδαφος που κάποτε καλλιεργούνταν από τροφίμους έχει αντικατασταθεί από ανθισμένους κήπους.


3. Φυλακή Karosta, Λιεπάγια, Λετονία


Ξεχάστε τις αναπαραστάσεις πολέμων - αυτό είναι ακόμα πιο ακραίο. Οι λάτρεις της ιστορίας και οι φανατικοί του Ψυχρού Πολέμου θα χαρούν όταν μάθουν ότι μπορούν να ζήσουν την στρατιωτική φυλάκιση των ΕΣΣΔ στη φυλακή Karosta στη Λιεπάγια της Λεττονίας. Χρησίμευε ως σωφρονιστικό ίδρυμα από το 1900 ως το 1997, ήταν για λιποτάκτες, διαφωνούντες, αντάρτες και εχθρούς του Στάλιν και του σοβιετικού στρατού.


2. Malmaison, Οξφόρδη, Αγγλία


Η κληρονομιά αυτής της πρώην βικτοριανής φυλακής ζει μέσα από τις μεταλλικές πόρτες και τις σιδερένιες σκάλες, θυμίζοντας στους επισκέπτες ότι δεν είναι όλα διακοσμητικά στοιχεία.

1. Jailhotel, Λουκέρνη, Ελβετία



Χτισμένο το 1862 και λειτουργώντας ως φυλακή μέχρι το 1998, το Jailhotel στη Λουκέρνη εμπόδιζε τους κρατουμένων από το να το σκάσουν για περισσότερο από 135 χρόνια.

Τώρα, ολοκληρωμένο ξενοδοχείο πλέον, προσφέρει στους επισκέπτες δωμάτια που μιμούνται αυτά της φυλακής για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση.

πηγή: thewondrous.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου