Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τα “Όσκαρ” των χάκερς

Στις 3 Αυγούστου η απονομή των βραβείων για το καλύτερο χάκινγκ με Lulz και Anonymous τα μεγάλα φαβορί

Ονομάζονται Pwnies, προφέρονται πόνις, έχουν βραβείο μία κούκλα “Μικρό μου Πόνυ” και είναι τα ετήσια βραβεία για τους καλύτερους χάκερς. Η κοινότητα του χάκινγκ ετοιμάζεται πυρετωδώς για το σημαντικότερο συνέδριο της, το Black Hat που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στο Λος Άντζελες και το αποκορύφωμα θα είναι η απονομή των βραβείων στους καλύτερους χάκερς.

Τα ετήσια βραβεία αποκαλούνται Pwnies από τον όρο “pwned” που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τους υπολογιστές, τον έλεγχο των οποίων έχει αποκτήσει ένας χάκερ. Μάλιστα, τα βραβεία προφέρονται πόνις (ponies), γι΄αυτό και το βραβείο είναι μία χρυσή έκδοση του Μικρό μου Πόνυ (My Little Pony), της γνωστής σειράς παιδικών παιχνιδιών της Hasbro. Αν μη τι άλλο, η κοινότητα των χάκερ έχει χιούμορ.

Τα φαβορί φέτος είναι γνωστά: Anonymous και Lulz Security, οι δύο ομάδες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα φώτα της δημοσιότητας και να κάνουν τις υπηρεσίες ασφαλείας πολλών ανεπτυγμένων κρατών να ασχοληθούν μαζί τους. Επίσης, στη σχετική λίστα υπάρχει και το Wikileaks που επίσης προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Τέλος, βραβεία ή πιο σωστά αντι-βραβεία είναι πολύ πιθανό να απονεμηθούν στη Sony και στην RSA που έγιναν στόχος εξαιρετικά επιτυχημένων επιθέσεων. Το πιθανότερο είναι πάντως να μην υπάρξει κάποιος εκπρόσωπος τους για να τα παραλάβει.

πηγή: deasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου