Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Το μήνυμα ενός πατέρα από τον τάφο: "Ετσι να ζείτε την ζωή σας όταν θα έχω φύγει"


Το σπίτι τους είναι γεμάτο με φωτογραφίες του Πωλ. Η χήρα του Μάντι δεν θέλει να σβήσει η εικόνα του και να χαθεί στην λήθη.Το ίδιο όμως ήθελε και ο Πωλ όταν έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο. Να μην ξεχαστεί αλλά δεν ήθελε τα 2 τους παιδιά να τον θυμούνται μόνο μέσα από φωτογραφίες.

Ο 45χρονος δάσκαλος, πέθανε από καρκίνο το Νοέμβριο του 2009. “Ο Πωλ ήθελε να είναι ο καλύτερος πατέρας για τα παιδιά μας. Και ενώ γνώριζε ότι το τέλος ήταν κοντά και θα μπορούσε να ασχολείται μόνο με τον εαυτό του, σκέφτηκε να αφήσει μια παρακαταθήκη για τα παιδιά του”, εξηγεί η χήρα του.

Έγραψε στα παιδιά του γράμματα, μαγνητοσκόπησε DVD, τους αγόρασε δώρα για τα επόμενα γενέθλιά τους και γέμισε ένα μπαούλο με τα αγαπημένα του βιβλία για να τα διαβάσουν.
Κάθε βιβλίο έχει και ένα σημείωμα για τον Τόμας και την Λούσι, τα δυο του παιδιά, εξηγώντας γιατί του άρεσε.

Όμως το μεγαλύτερο δώρο που άφησε ο Πωλ ήταν αυτό που βρήκε η γυναίκα του τυχαία στον υπολογιστή του τον περασμένο μήνα.

Ήταν ένα κείμενο με κανόνες για να ζήσει κανείς μια καλή και ευτυχισμένη ζωή. 28 συμβουλές οι οποίες αντικατοπτρίζουν και τον τρόπο με τον οποίο έζησε ο Πωλ τη σύντομη ζωή του.

Απευθυνόμενος στα παιδιά τα οποία ήταν πολύ μικρά για να καταλάβουν όσα περνούσε αλλά και την τραγωδία που θα ακολουθούσε ο Πωλ γράφει: “Αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, αφού βγήκε και η διάγνωση ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη έψαξα στην ψυχή μου και στην καρδιά μου να βρω τρόπους να σας “αγγίζω” ακόμα και όταν δεν θα είμαι στη ζωή.

Και παραθέτει όλα όσα πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά του για να είναι αξιοπρεπή στην κοινωνία και να κάνουν τους γύρω τους και τους εαυτούς τους ευτυχισμένους.

Σε άλλο σημείο γράφει: "Σας αγαπώ πάρα πολύ. Να μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό."

Ο άνθρωπος αυτός ήταν τόσο γλυκός, τόσο οργανωτικός τόσο συνειδητοποιημένος που οργάνωσε μακροπρόθεσμα τα οικονομικά της οικογένειας, κανόνισε τα της κηδείας του και ζήτησε από τους φίλους του μια φορά το χρόνο να παίζουν κρίκετ ζητώντας από τον κόσμο να συνεισφέρει για να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα κατά του Μελανώματος.

πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου