Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Έργα του Banksy

Όταν τον ρώτησαν σχετικά με την τεχνική του, ο Banksy είπε: "Χρησιμοποιώ ότι χρειάζεται. Μερικές φορές μπορεί απλά να ζωγραφίσω ένα μουστάκι στο πρόσωπο ενός κοριτσιού σε κάποια πινακίδα, μερικές φορές να ιδρώσω για μέρες πάνω από ένα περίπλοκο σχέδιο. Η αποδοτικότητα είναι το κλειδί."

Ποιος είναι ο Banksy; Ο Banksy είναι ένας σχεδόν ανώνυμος Άγγλος καλλιτέχνης γκράφιτι. Σύμφωνα με τον Tristan Manco, ο Banksy "γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Γιος ενός τεχνικού φωτοτυπικού μηχανήματος, εκπαιδεύτηκε σαν χασάπης αλλά ασχολήθηκε με το γκράφιτι κατά τη διάρκεια της άνθησης του στο Μπρίστολ στα τέλη της δεκαετίας του '80". Τα έργα του είναι συχνά σατιρικά με θέματα όπως η πολιτική, ο πολιτισμός και η ηθική.

Από έφηβος tagger έγινε ένας πολύ γνωστός καλλιτέχνης κάνοντας τέχνη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Το ύφος και τα μηνύματα του έχουν, κατά ειρωνεία της τύχης, ολόψυχα αγκαλιαστεί από αυτούς που χλευάζει.

Τεχνική
Αναφέρει στο βιβλίο του, "Wall and Piece", πως όταν αρχίσει να κάνει γκράφιτι ήταν πολύ αργός και είτε τον έπιαναν ή δεν τελείωνε το έργο του με τη μια. Έτσι επινόησε μια σειρά περίπλοκων στένσιλ για να είναι πιο σύντομος και για να καλύπτει τα χρώματα.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου