Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

To PC αντικαθιστά τον σκύλο

Παίρνει ταχέως θέση στις καρδιές των ανθρώπων

Ο προσωπικός υπολογιστής ξεπέρασε στις προτιμήσεις τον σκύλο και έγινε «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα. Όπως διαπιστώθηκε, μόλις το 6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι στηρίζονται περισσότερο στον σκύλο τους από ό, τι στον υπολογιστή τους», ενώ το 67% δήλωσε το αντίθετο.

Ακόμη και μεταξύ των ιδιοκτητών σκύλων, το 38% ομολόγησε ότι στηρίζεται περισσότερο στον υπολογιστή, ενώ το 36% διαφώνησε. Στους νέους ανθρώπους, ηλικίας από 18 - 24 ετών, το αντίστοιχο ποσοστό είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού το 71% είπε ότι στηρίζεται περισσότερο στο μηχάνημα παρά στα υπάκουα ζώα.

«Σήμερα μπορείς να βγάλεις τον προσωπικό σου υπολογιστή ακόμη και για βόλτα, δεδομένου ότι έχεις λάπτοπ ή ταμπλέτα» σχολίασε ο Πολ Άλεν, εκδότης του βρετανικού περιοδικού υπολογιστών Computeractive, το οποίο διενήργησε την έρευνα σε συνεργασία με τη Βασιλική Εταιρεία για την Προστασία των Ζώων (RSPCA).

Στην έρευνα, η οποία αφορούσε στις αλλαγές που έχει επιφέρει στην καθημερινή οικογενειακή ζωή η σύγχρονη τεχνολογία, συμμετείχαν 2.000 ενήλικες Βρετανοί. Διαπιστώθηκε ότι οι άντρες ιδιοκτήτες σκύλων βασίζονται περισσότερο στον υπολογιστή τους σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τις γυναίκες ιδιοκτήτριες.

Ωστόσο, τα συμπαθή τετράποδα μπορούν να ελπίζουν: «Ο οικογενειακός υπολογιστής έχει δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να έχουν πρόσβαση σε μία μεγάλη πηγή πληροφοριών, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη φροντίδα που χρειάζεται ένας σκύλος» σημείωσε ο Άλεν.

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου