Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το ANIMAL PLANET πήγε στην Πάρο για την Γάτα του Αιγαίου

Το τηλεοπτικού συνεργείου του πολύ γνωστού αμερικανικού προγράμματος ANIMAL PLANET βρέθηκε στην Πάρο στις 14 και 15 Ιουλίου 2011, προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα για τη γάτα του Αιγαίου στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για τη συγκεκριμένη ράτσα.

Ο PAWS (Paros Animal Welfare Society), που είναι ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου οργάνωσε την επίσκεψη και ο παραγωγός Matt Geagher με την ομάδα του, Mike Marshall και Γιάννη Αντύπα, συνάντησαν και πήραν συνέντευξη από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ταΐζουν μεγάλες γατοκοινότητες, τον κτηνίατρο Αντώνη Λάμπρου και εθελοντές του PAWS που οργανώνουν στειρώσεις.

Στην ομάδα του τηλεοπτικού συνεργείου άρεσε ιδιαίτερα η καφετέρια «Θαλασσάκι» στην παραλία του Λογαρά, καθώς εκεί ο Γρηγόρης Μελανίτης μαζί με τον γιό του Μανώλη, φροντίζουν μια ομάδα από περίπου 15 γάτες, ενώ το καφέ τους αποτελεί σημείο συνάντησης για τους ντόπιους εδώ και 40 χρόνια.

Η Λένα Γιακουμοπούλου μέλος του PAWS εξηγεί στο www.zoosos.gr: «Το 6λεπτο αφιέρωμα στη γάτα του Αιγαίου θα προβληθεί στα τέλη Οκτωβρίου από το Discovery Channel. Μόλις μας ενημερώσουν για την ημερομηνία και την ώρα θα σας το πούμε εγκαίρως».

Ο Ελληνικός Όμιλος Γάτας συνεργάζεται με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γάτας για να αναγνωριστεί η γάτα του Αιγαίου ως ξεχωριστή ράτσα. Η γάτα του Αιγαίου, συνηθισμένη στις Κυκλάδες, έχει λευκή βάση και συνήθως 2 ακόμη χρώματα, μεσαίο προς μακρύ τρίχωμα, στρογγυλεμένα αυτιά και σκιστά μάτια.

πηγή: zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου