Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Το μεγαλύτερο και πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο

Η «πιο πράσινο από όλα τα κτίρια» ολοκληρώθηκε το 2010 στη Βομβάη της Ινδίας και δεν θα μπορούσε να είναι πιο άσχημο.

Το Antilia house, αποτελείται από 27 ορόφους με ύψος 173 μέτρα και με συνολική έκταση σχεδόν 37 στρέμματα. Αρχικά έμοιαζε με έναν τυπικό ουρανοξύστη αλλά τελικά αποδείχτηκε πως το 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων κτήριο, είναι το σπίτι του πλουσιότερου ανθρώπου της Ινδίας (και τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στη λίστα Forbes) του Mukesh Ambani, της γυναίκας του και των τριών παιδιών του. Κατασκευασμένο σε μια χώρα που εκτιμάται ότι αποτελείται από το 1/3 των φτωχότερων πληθυσμών του κόσμου, το Antilia αποτελεί πραγματικά χαρακτηριστικό παράδειγμα την ασθένεια της υπερβολικής κατανάλωσης, της ακραίας σπατάλης και της μη βιώσιμης ζωής που διαποτίζει την κοινωνία σήμερα.

Χρειάστηκε σχεδόν 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί και αποτελείται από 27 ορόφους. Το κτήριο, που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να έχει 60 ορόφους και βρίσκεται στην οδό Altamount της Βομβάης, δεσπόζει γύρω από τα υπόλοιπα κτήρια της περιοχής που δεν φτάνουν καν το μισό του ύψος.

Έχει ινστιτούτο αισθητικής με στούντιο γυμναστικής και χορού, πισίνα, αίθουσα χορού, ξενώνες, πολλά σαλόνια και έναν κινηματογράφο 50 θέσεων. Τρία υπόστεγα για ελικόπτερα έχουν δημιουργηθεί στην οροφή, καθώς και χώρος στάθμευσης για 160 αυτοκίνητα στο ισόγειο. Η οικογένεια Ambani έχει προσλάβει 600 άτομα προσωπικό για το σπίτι!

πηγή: inhabitat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου