Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Maeklong Railway Market: Η αγορά που την διαπερνά ένα τρένο!

Η Maeklong Railway Market, βρίσκεται στο Samut Songkhram της Ταϊλάνδης, κάπου στα 37 μίλια δυτικά της Μπανγκόκ, μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη αγορά της Ασίας. Εκεί θα βρει κανείς τροπικά φρούτα και λαχανικά σε μεγάλα πανέρια, διάφορα μπαχαρικά, είδη πάστας και βότανα, θαλασσινά και άλλα τοπικά προϊόντα. Το παράξενο με αυτήν την αγορά όμως είναι πως είναι πάνω στις ράγες τρένου!


 
Ξαφνικά εκεί που κάποιος αμέριμνος κάνει τα ψώνια του ακούγεται ένα διαπεραστικό σφύριγμα και η αγορά μεταμορφώνεται. Οι πελάτες εξαφανίζονται και οι πωλητές μαζεύουν τα προϊόντα τους. Τη μια στιγμή βλέπει κανείς τους ντόπιους να αγοράζουν τα λαχανικά τους και την επόμενη οι πωλητές έχουν μαζέψει οτιδήποτε μπορεί να είναι πάνω στις ράγες. Το τρένο περνάει με ταχύτητα 24 χλμ/ώρα και στην κυριολεξία ακουμπάει τα φρούτα, τα λαχανικά και οτιδήποτε άλλο βρεθεί στις ράγες.


Μόλις το τρένο περάσει, όλα πάλι γυρνούν στην προηγούμενη "φυσιολογική" εικόνα με τους πωλητές να στήνουν πάλι τις τέντες και τα πανέρια τους σαν να μη συνέβη τίποτα.


Η αγορά υπάρχει σε αυτό το σημείο πολύ πριν περάσει το πρώτο τρένο το 1905. Οι Ταϊλανδοί αποκαλούν το μέρος Talad Rom Hoop Market που σημαίνει "Η αγορά που πέφτουν οι ομπρέλες". Το τρένο περνάει μέσα από την αγορά 7 φορές κάθε ημέρα. Το πρωί περνάει 4 φορές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου