Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Vulcan Point, ένα νησί μέσα σε μια ηφαιστειακή λίμνη


Ένα νησί στη μέση μιας λίμνης, στη μέση ενός ηφαιστείου, στη μέση μιας μεγαλύτερης λίμνης, πάνω σε ένα νησί σε ένα αρχιπέλαγος του Ειρηνικού.
 



Η παραδείσια ομορφιά της λίμνης Taal, στο μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, Λουζόν, μόλις 50 χλμ από την πρωτεύουσα Μανίλα, κρύβει ένα τρομερό "γίγαντα" στη μέση του, το ηφαίστειο Taal, ένα ενεργό ηφαίστειο που έχει σκοτώσει πολλούς ανθρώπους. Το 1977 συνέβη η τελευταία έκρηξη του αλλά από το 1991 έχουν καταγραφεί πολλές ηφαιστειακές δραστηρίοτητες. Με 33 καταγεγραμμένες εκρήξεις, το Taal είναι το δεύτερο πιο ενεργό ηφαίστειο των Φιλιππίνων.


Το ηφαίστειο Taal όμως είναι τόσο παράξενο γεωλογικά που προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες. Στο νησί Λουζόν βρίσκεται η λίμνη Taal. Μέσα στη λίμνη βρίσκεται το ηφαίστειο Taal. Στην κορυφή του ηφαιστείου, 1.000 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας, υπάρχει μια καλδέρα. Η καλδέρα είναι γεμάτη νερό, καθιστώντας την την μεγαλύτερη λίμνη σε κρατήρα του κόσμου. Στη μέση της λίμνης υπάρχει ένα μικρό νησί, το Vulcan Point, το οποίο είναι ένας από τους κώνους του ηφαιστείου Taal.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου