Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το πιο αργό τραγούδι!


Ο συνθέτης John Cage είχε δημιουργήσει μερικά πολύ όμορφα μουσικά όργανα, αλλά ένα απ' αυτά θα παίζει το κομμάτι του για 639 χρόνια. Το Sankt Burchardi Church Organ στην πόλη Halberstadt της Γερμανίας ξεκίνησε να παίζει το "As Slow As Possible" στις 5 Σεπτεμβρίου του 2001 και θα τελειώσει το 2640!

Ο Cage συνέθεσε το κομμάτι το 1985, και όταν πέθανε το 1992, μερικοί οργανοπαίχτες είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν ένα αφιέρωμα με το "As Slow As Possible." Το κομμάτι γράφτηκε με την ιδέα ότι θα μπορούσε να είναι όσο το δυνατό πιο αργό και μιας και τα όργανα μπορούν να "ζήσουν" αρκεί να συντηρούνται, θεωρητικά το κομμάτι θα μπορούσε να παίζεται ασταμάτητα για αιώνες.

Το όργανο που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίπτωση, διαθέτει έξι σωλήνες. Κάθε χορδή μπορεί να τεντωθεί από ένα μήνα μέχρι και ένα χρόνο. Το κομμάτι αυτό όμως δεν είναι το πιο μεγάλο σε διάρκεια του κόσμου, αν και είναι το πιο αργό που αναπαράγεται με όργανο. Το ψηφιακά αναπαραγόμενο Longplayer είναι το πιο μεγάλο σε διάρκεια κομμάτι που θα διαρκέσει 1.000 χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου