Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ο Νυχτερινός Ουρανός: Ένα βίντεο έξι ωρών μόνο με αστέρια!


Πρόσφατα, η ομάδα Coudal Partners πήγε σε μια απομονωμένη περιοχή στη Νεβάδα και τράβηξε high-resolution φωτογραφίες (4k) του νυχτερινού ουρανού. Όλη τη νύχτα! Για δυο νύχτες!

Ήθελαν να απαθανατίσουν μια θέα που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν, πως είναι ο νυχτερινός ουρανός χωρίς φεγγάρι και χωρίς την φωτορύπανση των μεγάλων πόλεων. Το αποτέλεσμα είναι ένα βίντεο όχι όμως time lapse. οι ίδιοι το αποκαλούν "anti-time lapse", μια σειρά σταθερών φωτογραφιών (long exposures) ενωμένες κατά τέτοιον τρόπο που να δίνουν μια real-time άποψη του νυχτερινού ουρανού.

"Για να το ανεβάσουμε στο YouTube χρειάστηκαν 15 ώρες και το πρώτο encoding (360p) χρειάστηκε την ίδια ώρα. Η έκδοση των 360p έγινε 480p, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τις αρχικές φωτογραφίες ούτε καν HD δεν ήταν", δηλώνει η ομάδα.

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο. Αλλάξτε την ανάλυση σε 4k (Πρωτότυπο). Οι οθόνες σίγουρα δεν θα παίζουν σε ανάλυση 4k, αλλά και πάλι, και τι έγινε! Καλή είναι και η 1080p έκδοση!

Το βίντεο υπάρχει και στο Vimeo , αλλά όχι η έκδοση 4k. Μπορείτε να διαβάσετε (αγγλικά) και ένα tutorial του πως το έφτιαξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου