Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αστικός μύθος-φάρσα: τα ανθρώπινα ουρλιαχτά που ακούγονται 14 χλμ κάτω από τη Γη


Ο μύθος είναι γνωστός ως "Well to Hell" (το Πηγάδι προς την Κόλαση) και πρόκειται για μια τρύπα που έκαναν οι Ρώσοι, τόσο βαθιά που μπήκαν στην κόλαση. Ο μύθος, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλή φάρσα (hoax), κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το 1997, αν και η πρώτη του εμφάνιση στα αγγλικά έγινε το 1989 από το Trinity Broadcasting Network.
 
 

Κάποια στιγμή μετά το 1960, οι Ρώσοι, έκαναν μια γεωλογικοί έρευνα στη Σιβηρία. Μια ομάδα επιστημόνων καθοδηγούμενη από κάποιον Δρ. Ασσάκωφ (Mr. Azzacov) άνοιξε μια τρύπα με γεωτρύπανο κάπου στην Σιβηρία και έφτασε σε βάθος 14,5 χλμ, όταν έφτασαν σε μια κοιλότητα. Περίεργοι από την απρόσμενη ανακάλυψη, κατέβασαν ένα μικρόφωνο που άντεχε σε ακραίες θερμοκρασίες στο φρέαρ. Η θερμοκρασία έφτανε τους 1.100°C και κατεγράφησαν ανθρώπινα ουρλιαχτά.

Οι Ρώσοι όντως άνοιξαν μια τρύπα βάθους σχεδόν 13 χλμ, την Kola Superdeep Borehole, όχι όμως στην Σιβηρία αλλά στην χερσόνησο Κόλα, που βρίσκεται στα κοινά σύνορα της με την Φινλανδία και τη Νορβηγία. Όταν ολοκληρώθηκε το άνοιγμα της το 1989, εμφανίστηκαν γεωλογικές ανωμαλίες, ενώ η θερμοκρασία έφτανε τους 180°C, καθιστώντας δύσκολη τη συνέχιση των εργασιών.

Η υποτιθέμενη ηχογράφηση όμως δεν είναι τίποτα άλλο από ένα έξυπνο ρεμίξ μέρους του soundtrack της ταινίας του 1972 "Blood Baron", διανθισμένο με διάφορα εφέ.

Τι αναφέρει όμως ολόκληρος ο μύθος;
Αρχικά λέγετε πως οι επιστήμονες ξαφνιάστηκαν από κάτι σαν τεράστια νυχτερίδα που βγήκε από την τρύπα -μαζί με ένα ρεύμα αερίου- με πολύ λαμπερά φτερά που έγραφαν "έχω κυριαρχήσει" και χάθηκε στον ουρανό.

Ο υποτιθέμενος Δρ Azzacov

Ο Δρ. Ασσάκωφ υποτίθεται πως δήλωσε:

"Σαν κομμουνιστής δεν πιστεύω στον Ουρανό ή τη Βίβλο, αλλά σαν επιστήμονας τώρα πιστεύω στην Κόλαση. Είναι περιττό να πω ότι είμαστε σοκαρισμένοι που κάναμε μια τέτοια ανακάλυψη. Αλλά ξέρω τι είδαμε και ξέρω τι ακούσαμε. Και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι τρυπήσαμε μέχρι τις Πύλες της Κολάσεως!
Αντί για μετακινήσεις πλακών, ακούσαμε ανθρώπινη φωνή που ούρλιαζε από τον πόνο.
Στην αρχή νομίζαμε ότι η φωνή ερχόταν από τα σύνεργά μας, αλλά όταν προσδιορίσθηκε η προέλευσή της, οι χειρότερες υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν. Δεν ήταν κραυγές από ένα μόνο άτομο, αλλά από χιλιάδες ή και εκατομμύρια ανθρώπους".

Ακούστε το ηχητικό "ντοκουμέντο":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου