Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Τα εγκλήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στο 2018 - Μέρος 2ο


Το δεύτερο μέρος εγκλημάτων που συνέβησαν στην Ελλάδα το 2018.



Το πρώτο μέρος εδώ.

21 Αυγούστου
Ένα 65χρονος (θείος του Γιώργου Καραμέρου) βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στους Θρακομακεδόνες. Οι ληστές τον είχαν δέσει με μια ζώνη και στη συνέχεια τον στραγγάλισαν. Λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθησαν για τον φόνο ένας 31χρονος Αλγερινός και ένας 23χρονος Αιγύπτιος. Έπεσαν στα χέρια των αρχών καθώς "προδόθηκαν" από τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και ίχνη DNA. Κίνητρό τους φαίνεται να ήταν η ληστεία.

19 Σεπτεμβρίου
Άγνωστοι δράστες φέρονται να είχαν στήσει καρτέρι σε μία 33χρονη, την δικηγόρο Αικατερίνη Αναγνωστάκη, και την γάζωσαν με καλάσνικοφ στο αυτοκίνητό της, στο γκαράζ του σπιτιού της. Τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας εναντίον της. Τότε, η 33χρονη ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Το θύμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, καθώς είχε "πλούσια" εγκληματική δραστηριότητα και θεωρείται ότι πρόκειται για μαφιόζικη εκτέλεση για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

8 Οκτωβρίου
Δολοφονημένος βρέθηκε ο Πέτρος Τούντας, 52 ετών, με τρεις μαχαιριές μέσα στο σπίτι του, κάτω από το κρεβάτι του, στο χωριό Σχινοχώρι του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα. Το θύμα αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, ενώ διέμενε μόνο τους σε απόμερο μέρος του χωριού και τον εντόπισε μέσα σε λίμνη αίματος ο αδερφός του, που του πήγαινε φαγητό. Πιθανότερο κίνητρο θεωρήθηκε αρχικά η ληστεία αλλά οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται τόσο στο συγγενικό, όσο και στο φιλικό περιβάλλον του, καθώς κάποια κομμάτια του παζλ δεν φαίνεται να ταιριάζουν με το αρχικό σενάριο της ληστείας. Η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη.

10 Οκτωβρίου
Νεκρές στην περιοχή του Πραγγίου Έβρου, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εντοπίστηκαν τρεις γυναίκες που αργότερα οι εξετάσεις έδειξαν ότι επρόκειτο για μητέρα και κόρες. Οι γυναίκες έχασαν την ζωή τους από θανατηφόρα τραύματα αιχμηρού αντικειμένου στο λαιμό. Το κίνητρο της ληστείας αποκλείστηκε, ενώ εικάζεται ότι ο δολοφόνος είναι διακινητής παράτυπων μεταναστών.

13 Οκτωβρίου
Ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε κατά την διάρκεια χωματουργικών εργασιών στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας. Αργότερα, οι εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας απέδειξαν ότι ανήκε στην 26χρονη Αγγελική Πεπόνη, η οποία ήταν εξαφανισμένη τα τελευταία 8 χρόνια. Η υπόθεσή της πλέον ερευνάται ως δολοφονία.


31 Οκτωβρίου
Ο 46χρονος επιχειρηματίας Γιάννης Μακρής εντοπίστηκε δολοφονημένος στο σπίτι του στη Βούλα, στις νότιες συνοικίες των Αθηνών. Σύμφωνα με τα βίντεο που ήρθαν στην δημοσιότητα, ο 46χρονος έβγαινε από την οικία του, επί της οδού Τροίας στο Πανόραμα της Βούλας, και ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητό του, τύπου Smart, τη στιγμή που δέχθηκε δύο σφαίρες από αγνώστους, στο στομάχι και το στήθος. Βρέθηκε νεκρός στο όχημά του με ανοιχτή την πόρτα. Η αστυνομία είπε ότι ο τρόπος της δολοφονίας δείχνει πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών.

25 Νοεμβρίου
Στους Δραγωνίτες Κέρκυρας βρέθηκε νεκρός ο 63χρονος Αλβανός εργάτης Petrit Zifle. Για την δολοφονία συνελήφθη και φέρεται να ομολόγησε αργότερα ένας 44χρονος Κερκυραίος. Είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ των δύο ανδρών, και ο 44χρονος φαίνεται πως του έστησε καρτέρι και τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα.

28 Νοεμβρίου
Σε βραχώδη περιοχή στην περιοχή Φώκια στους Πεύκους της Ρόδου, άνδρες του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν πτώμα νεαρής γυναίκας. Η 21χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, είχε κακοποιηθεί και δολοφονηθεί. Λίγες μέρες μετά συνελήφθησαν και έχουν προφυλακιστεί, ένας 19χρονος και ένας 21χρονος που φέρονται να έχουν ομολογήσει την δολοφονία της.

4 Δεκεμβρίου
18χρονος άντρας, αλβανικής καταγωγής, που διέμενε στην Καβάλα, βρέθηκε νεκρός. Είχε πυροβοληθεί πισώπλατα και βρέθηκε αιμόφυρτος στην πυλωτή πολυκατοικίας σε γειτονιά πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Αργότερα συνελήφθη συνομήλικος και ομοεθνής του με τον οποίο νωρίτερα διασκέδαζαν μαζί, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του πυροβολισμού, αλλά δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα και συνέβη κατά λάθος.

6 Δεκεμβρίου
Ένας Άγγλος άστεγος ήταν ο άντρας, που βρέθηκε νεκρός επί της οδού Ερμού, απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ Θησείου. Το θύμα έφερε βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό κάτω από το αυτί. Την επόμενη μέρα φέρεται ότι ομολόγησε και συνελήφθη ως δράστης της δολοφονίας ένας Αλγερινός. Ως κίνητρο της πράξης του επικαλέστηκε ότι το έκανε "για να λύσει τα μάγια που του είχαν κάνει".

12 Δεκεμβρίου
22χρονος Αφγανός που αιτούνταν άσυλο βρέθηκε άγρια δολοφονημένος με μαχαίρι. Την επόμενη μέρα συνελήφθησαν δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 29 και 19 ετών, που φέρεται ότι ομολόγησαν ότι είναι οι δράστες της δολοφονίας, η οποία, όπως κατέθεσε ο 29χρονος, έγινε για λόγους τιμής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 29χρονος θεωρούσε ότι ο 21χρονος ενοχλούσε τη γυναίκα του και προχώρησε μαζί με τον 19χρονο φίλο του στη δολοφονική ενέργεια για αυτόν το λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου