Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ένα δάσος που αποκαλείται το "Τρίγωνο της Βερμούδας της Ρουμανίας"


Λέγεται ότι αυτό το δάσος με τα στραβά δέντρα είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα δάση του κόσμου.



Τα παραμορφωμένα δένδρα γεμίζουν αυτό το δάσος, οι σκελετικές μορφές τους στρέφονται και στροβιλίζονται, κάνοντάς τα να μοιάζουν σαν να θέλουν να σε φτάσουν και να σε αγγίξουν. Μια απόκοσμη σιωπή γεμίζει τον αέρα, που διακόπτεται μόνο από τα βήματα των αόρατων μορφών.


Δεδομένης αυτής της απόκοσμης ατμόσφαιρας, δεν είναι περίεργο το δάσος Hoia-Baciu λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα δάση στον κόσμο. Ως εκ τούτου, είναι ένα μέρος που προσφέρεται για σκοτεινές ιστορίες. Μάλιστα, μερικοί το αποκαλούν και "Τρίγωνο της Βερμούδας της Ρουμανίας".

Σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους, ανάμεσα στα στραβά δέντρα κρύβονται φαντάσματα και πνεύματα. Ένας μύθος λέει για μια νεαρή κοπέλα που εξαφανίστηκε στο δάσος και η οποία εμφανίστηκε ξανά πέντε χρόνια αργότερα, ανίκανη να θυμηθεί πού ήταν. Ένας άλλος μύθος αναφέρει έναν βοσκό ο οποίος εξαφανίστηκε, μαζί με τα πρόβατά του, μέσα στο δάσος. Και, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μέρη που συνδέονται με το υπερφυσικό, υπάρχουν φήμες ακόμη και για εξωγήινες συναντήσεις.


Φυσικά, το δάσος, που βρίσκεται κοντά στην δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη -μετά την πρωτεύουσα της χώρας, Βουκουρέστι- Κλουζ-Ναπόκα (Cluj-Napoca) έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από μια σκοτεινή έξαψη.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου