Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Πόσο "βασισμένες σε αληθινά γεγονότα" είναι μερικές πολύ γνωστές ταινίες;


Όταν βλέπουμε ότι μια ταινία είναι "βασισμένη σε αληθινά γεγονότα", αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια πιστής αναπαραγωγής, με μια δόση δραματικοποίησης, ή ότι η αληθινή ιστορία ήταν μια ιδέα μιας φράσης στην οποία βασίστηκε ο σεναριογράφος.Αν, ο θεατής βλέποντας μια ταινία, δεν κάνει έρευνα, δε θα ξέρει πόσο κοντά βρίσκεται η ταινία στην αληθινή ιστορία.

Η Dr. Stephanie Starling έκανε αυτή την έρευνα για αρκετές πρόσφατες ταινίες. Ολόκληρη η ταινία έγινε γραφικό, σκηνή-σκηνή, όπου το μπλε δείχνει την αληθινή ιστορία και το κόκκινο το ψευδές, ενώ τα ανοιχτά μπλε και κόκκινα έχουν μια κάποια δόση (αν)ακρίβειας.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Selma του 2014 ήταν μια ταινία που θα μπορούσε να είναι ντοκιμαντέρ μιας και είναι 100% αληθινή, ενώ το The Imitation Game του 2014 ήταν σχεδόν ολόκληρη φανταστική.


Στο Information Is Beautiful (κλικ στο link), παρουσιάζονται 18 ταινίες με διαδραστικά γραφήματα, στα οποία μπορεί κανείς να κάνει κλικ σε μια σκηνή και να δει μια σύγκριση της σκηνής της ταινίας με το πραγματικό γεγονός.

1 σχόλιο: