Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Jon Brower Minnoch, ο πιο βαρύς άνθρωπος που έζησε ποτέ


Σε όλη του τη ζωή, το βάρος του Jon Brower Minnoch κυμαινόταν μεταξύ 132 και 635 κιλών.



Αν και τα περισσότερα Ρεκόρ Γκίνες καταρρίπτονται με την πάροδο του χρόνου, υπάρχει ένα που παραμένει εδώ και 40 χρόνια. Τον Μάρτιο του 1978, ο Jon Brower Minnoch καταγράφηκε ως ο πιο βαρύς άνθρωπος του κόσμου. Ζύγιζε 635 κιλά.

Μέχρι να μπει στην εφηβεία του, οι γονείς του Minnoch είχαν συνειδητοποιήσει ότι θα γινόταν τεράστιος. Στην ηλικία των 12, ζύγιζε 133 κιλά, σχεδόν 45 κιλά περισσότερο από έναν νεογέννητο ελέφαντα. 10 χρόνια αργότερα, έβαλε άλλα 45 κιλά και πλέον είχε ύψος 180 εκατοστά. Μέχρι τα 25, ζύγιζε σχεδόν 317 κιλά και 10 χρόνια αργότερα ζύγιζε 442.

Παρά το γεγονός ότι ζύγιζε περίπου όσο και μια πολική αρκούδα, ο Minnoch δεν είχε ακόμα το ρεκόρ του βαρύτερου ανθρώπου.

Γεννημένος στο Bainbridge Island της Ουάσιγκτον, ο Jon Brower Minnoch ήταν παχύσαρκος καθ' όλη τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Όταν όμως το βάρος του άρχισε να αυξάνει απότομα, τότε παρατήρησαν οι γιατροί πόσο μεγάλο ήταν το πρόβλημά του. Μαζί με το τεράστιο βάρος, ο Minnoch είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει επιπλοκές που σχετίζονται με το βάρος, όπως συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και οίδημα.

Το 1978, εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Σιάτλ για καρδιακή ανεπάρκεια ως αποτέλεσμα του βάρους του. Χρειάστηκαν πάνω από 12 πυροσβέστες και ένα ειδικά τροποποιημένο φορείο για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Εκεί, χρειάστηκαν 13 νοσηλευτές για να τον βάλουν σε ένα ειδικό κρεβάτι, το οποίο ήταν -ουσιαστικά- δύο κρεβάτια ενωμένα.

Ενώ ήταν στο νοσοκομείο, ο γιατρός του εκτίμησε ότι -στην καλύτερη των περιπτώσεων- είχε φτάσει τα 635 κιλά. Ο γιατρός εκτίμησε καθώς το μέγεθός του δεν του επέτρεπε να ζυγιστεί σωστά. Επιπλέον, εκτίμησαν ότι περίπου 408 από τα 635 κιλά του ήταν το αποτέλεσμα της υπερβολικής συγκέντρωσης υγρών.

Σοκαρισμένος από το τεράστιο μέγεθός του, ο γιατρός του τον έβαλε αμέσως σε μια αυστηρή δίαιτα, περιορίζοντας την πρόσληψη τροφής σε 1.200 θερμίδες την ημέρα. Για λίγο, η δίαιτα ήταν επιτυχής και μέσα σε ένα χρόνο, είχε χάσει περισσότερο από 419 κιλά, και έπεσε στα 215. Την εποχή εκείνη, ήταν η μεγαλύτερη απώλεια βάρους που καταγράφηκε ποτέ σε άνθρωπο.

Ωστόσο, τέσσερα χρόνια αργότερα, επέστρεψε στα 361, έχοντας βάλει περίπου από το μισό που είχε χάσει.

Παρά το τεράστιο μέγεθός του και την δίαιτα, η ζωή του ήταν σχετικά φυσιολογική. Το 1978, όταν κατέρριψε το ρεκόρ για το μεγαλύτερο βάρος, παντρεύτηκε την Jeannette και κατέρριψε ένα άλλο ρεκόρ, εκείνο για τη μεγαλύτερη διαφορά βάρους μεταξύ ενός παντρεμένου ζευγαριού. Σε αντίθεση με τα 635 κιλά του, η σύζυγός του ζύγιζε μόλις πάνω 50 κιλά. Μάλιστα, το ζευγάρι απέκτησε και δύο παιδιά.

Δυστυχώς, λόγω επιπλοκών από το μέγεθός του, η ζωή του ήταν σύντομη. Στα 42α γενέθλια του -και ενώ ζύγιζε 361 κιλά-, ο Jon Brower Minnoch πέθανε. Λόγω του βάρους του, το οίδημα του είχε αποδειχθεί σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστεί και τελικά ήταν υπεύθυνο για την θάνατό του.

Ωστόσο, το ρεκόρ του συνεχίζει να υπάρχει εδώ και 40 χρόνια. Μέχρι στιγμής, το έχει πλησιάσει ένας άνθρωπος στο Μεξικό με βάρος 598 κιλά.

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου