Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Se5, Ep207




Ένα ταξίδι στα γαλαζοπράσινα νερά της Ατόκου



Από όποια κορυφή της νοτιοανατολικής Λευκάδας και αν κοιτάξει κανείς προς την μεριά της θάλασσας, το μάτι του θα πέσει αναγκαστικά πάνω σε ένα μακρόστενο νησάκι, που μοιάζει από μακρυά σαν ξαπλωμένη καμήλα.
Το μικρό αυτό ακατοίκητο νησί του συμπλέγματος των βορείων Εχινάδων, βρίσκεται νότια της Λευκάδας και βορειοανατολικά της Ιθάκης και ανήκει σε γνωστή οικογένεια εφοπλιστών.
Τα μοναδικά κτίσματα του νησιού είναι το εκκλησάκι του Αη Γιάννη του Θεολόγου καθώς και η μικρή ακατοίκητη βίλα των ιδιοκτητών.
Τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά του αλλά και η ψιλή άμμος με τα λευκά βότσαλα που βρίσκονται στις δύο παραλίες του νησιού αποτελούν πόλο έλξης των τουριστικών σκαφών κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η Άτοκος φιγουράρει ανάμεσα στα ελάχιστα προς πώληση ελληνικά νησιά έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τα συνολικά 4,4 τετραγωνικά της χιλιόμετρα.


Απίστευτες ικανότητες ισορροπίας κερμάτων



Ο Ιάπωνας χρήστης του Twitter @thumb_tani είναι ειδικός στην ισορροπία. Τοποθετεί νομίσματα, ποτήρια, φρούτα και άλλα οικιακά αντικείμενα το ένα πάνω στο άλλο και αυτά απλά ισορροπούν.


Εντυπωσιακή πτώση μετεωρίτη στον Λίβανο



Το βίντεο, που δημοσιεύει η Daily Mail, κατέγραψε ο 28χρονος Nizar Samir El Murr κaι σε αυτό αποτυπώνεται με λεπτομέρεια το μετέωρο η πτώση του οποίου ήταν ορατή και από την Κύπρο την Τρίτη (21/1).
Το βίντεο έχει τραβηχτεί από το βουνό Sannine. - στο: athensvoice.gr


Το πιο διάσημο πιστολίδι στην ιστορία της Άγριας Δύσης που έγινε ταινία από Έλληνα σκηνοθέτη



Οι πιστολάδες και τα θρυλικά αδέρφια Έρπ, στην πιο διαβόητη μάχη.
Το γεγονός ενέπνευσε αρκετούς στον χώρο της τέχνης, με τον Έλληνα Γιώργο Κοσμάτο να σκηνοθετεί το 1993 το «Tombstone», με πρωταγωνιστές τους Βαν Κίλμερ, Κερτ Ράσσελ και Σαμ Έλιοτ. - στο:
mixanitouxronou.gr


Ίσως η χειρότερη ελληνική ταινία όλων των εποχών



To 1986 στην Καισαριανή γυρίστηκε ένα μικρό αριστούργημα.
Η ταινία λέγεται ‘Τα Στρουμφάκια… στο φεγγάρι’ [...] Αξίζει να δεις λίγο απ’ αυτήν την ψυχεδελική κωμωδία-μιούζικαλ, να ακούσεις λίγο απ’ τα τραγούδια που έχουν ντύσει την πλοκή και γενικά να τριπάρεις με ασφάλεια. - στο: oneman.gr


Απλά ένα κουτί...



Το αρχαίο θέατρο που ανακάλυψε τυχαία ένας παρατηρητικός Ιησουίτης μοναχός


Αν και είναι στην καρδιά του Αιγαίου, το αγόρασε ο βασιλιάς Λουδοβίκος! Είναι ένα από τα καλύτερα σωζόμενα των Κυκλάδων.
Το 1735 ένας Ιησουίτης μοναχός, ο Nicolas Sarrabat, έκανε περιήγηση στο νησί της Μήλου. Όταν βρέθηκε κοντά στο αρχαίο λιμάνι του νησιού, διέκρινε ότι κλίση της πλαγιάς έμοιαζε με τις τοποθεσίες όπου έχτιζαν θέατρα οι αρχαίοι Έλληνες. Αμέσως άρχισε να σκάβει και ανακάλυψε τρεις σειρές καθισμάτων ενός αρχαίου θεάτρου. - mixanitouxronou.gr


Το νησάκι με τα φιόρδ και τις κρυφές σπηλιές




Βρίσκεται μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας και όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν, είναι το «μικρό διαμάντι» του Ιονίου. Ο λόγος για το Μεγανήσι, το οποίο πέρα από τις φυσικές του ομορφιές, τις αμμουδιές και την ησυχία που προσφέρει (και το έχουν καταστήσει ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές), είναι και ένα μέρος που αξίζει κανείς να εξερευνήσει όλες τις εποχές. - στο: newsbeast.gr


Φωτογραφίζοντας τα μπαρ της Γαλλικής εργατικής τάξης




Ο Γάλλος φωτογράφος Blaise Arnold αποτίει φόρο τιμής σε μακρινά,ξεχασμένα και σχεδόν εγκαταλελειμμένα μπαρ της Γαλλίας.
Με το φακό του απαθανατίζει μπυραρίες, καφετέριες και έρημα μπαρ στο Παρίσι και τα προάστιά του το σούρουπο ή την αυγή. - στο: huffingtonpost.gr


Οι 20 καλύτερες φωτο που τράβηξε το Curiosity της NASA στον πλανήτη Άρη




Το ρομποτικό όχημα βρίσκεται στον Άρη τα τελευταία 7 χρόνια και, εκτός των άλλων, τραβάει ωραίες φωτογραφίες - στο: mikropragmata.lifo.gr


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου