Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Nexus Panoramas: Δύο τοπία που συνδέονται μεταξύ τους με τον Γαλαξία


Ο φωτογράφος Geoff Decker πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργώντας αυτό που αποκαλεί "Nexus Panoramas", δηλαδή, κάθετες φωτογραφίες που χρησιμοποιούν τον Γαλαξία για να συνδέσουν δύο τοπία σε πρώτο πλάνο σε μια εικόνα.
 
 
 
Ο Decker ονομάζει τις εικόνες Nexus Panoramas για δύο λόγους. Πρώτον, ο όρος "nexus" ορίζεται ως "μια σύνδεση ή μια σειρά συνδέσεων που συνδέουν δύο ή περισσότερα πράγματα". Λέει ότι ήθελε να ορίσει με σαφήνεια αυτόν τον τύπο εικόνων ως πανόραμα όπου ο Γαλαξίας χρησιμοποιείται για να συνδέσει δύο τοπία χρησιμοποιώντας μια μόνο σειρά εικόνων.
 

Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι "ειλικρινά, το Nexus ακούγεται απλά διαστημικό", όπως λέει ο ίδιος. "Χρησιμοποιείται από διάφορους διαστημικούς οργανισμούς και υλικό επιστημονικής φαντασίας, ώστε να ταιριάζει με τον ορισμό".
 
 
Ο Decker λέει ότι η ιδέα του ήρθε τον Αύγουστο του 2019, ενώ ασχολούνταν με παλιό εξοπλισμό. Βρήκε έναν παλιό Nodal Ninja, μια σφαιρική κεφαλή για πανοράματα που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία φωτογραφιών "μικροσκοπικού πλανήτη" και εικονικών περιηγήσεων για εταιρείες ακινήτων, προτού γίνουν διαθέσιμες οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα.
 
 
Δείτε όλη τη διαδικασία που ακολουθεί ο Decker για την δημιουργία των πανοραμάτων στο peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου