Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Ο λόγος για τον οποίο οι Βρετανοί βάζουν γάλα στο τσάι τους

 
Ανεξάρτητα από το σε ποια περιοχή του πλανήτη μας ο κόσμος πίνει τσάι, το αφέψημα παρασκευάζεται από το ίδιο φυτό. Όμως ο τρόπος παρασκευής διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Για παράδειγμα, οι Βρετανοί βάζουν γάλα. Σήμερα, αυτό μπορεί να συμβαίνει για τη γεύση, αλλά δεν ξεκίνησε έτσι.
 
 
 
Οι πρώτοι που πρόσθεσαν γάλα στο τσάι ανησυχούσαν περισσότερο για το δοχεία από το οποίο έπιναν παρά για το ίδιο το ρόφημα. Οι Βρετανοί έπιναν τσάι από εύθραυστα κινέζικα φλιτζάνια, τα οποία έσπαζαν εύκολα λόγω της ζέστης του ροφήματος. Αυτό βεβαίως συνέβαινε μόνο με τις φθηνές πορσελάνες, αυτές που άντεχαν οικονομικά οι περισσότεροι. Έτσι, αντί να σερβίρουν το τσάι τους σε χαμηλότερη θερμοκρασία, χρησιμοποιούσαν γάλα για να το κρυώσουν. Πρώτα έβαζαν το κρύο γάλα και μετά το καυτό υγρό, το οποίο κρύωνε αμέσως δημιουργώντας έτσι μια λιγότερο καταστροφική κατάσταση.

Αυτός είναι και ο σωστός τρόπος για το τσάι με γάλα. Η επιστήμη υποστηρίζει ότι αν κάποιος προσθέσει κρύο γάλα σε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι, το γαλακτοκομικό θα ζεσταθεί ανομοιόμορφα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη μετουσίωση και τη συσσώρευση των πρωτεϊνών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας μεμβράνης πάνω στο ρόφημα.

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου