Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Se6, Vol 295 (-5)


 
 
Το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο είναι στο Δοκό του Αργοσαρωνικού
 
 
Το πλοίο μετέφερε λυχνάρια, μαγειρικά σκεύη και λεπίδες οψιανού από τη Μήλο. Δείτε τα ευρήματα από την 3η χιλιετία π.Χ! - στο: mixanitouxronou.gr
 
 
Πολυλίμνιο, ο κρυμμένος θησαυρός της Μεσσηνίας


To Πολυλίμνιο Μεσσηνίας, ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά ενός καταπράσινου τοπίου, 30 χλμ. από την Καλαμάτα, προσφέρει ένα μαγευτικό θέαμα που θα σε κάνει να σκεφτείς πως ο παράδεισος δεν είναι τόσο μακριά. - στο: reader.gr
 

Ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία τρένων στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα
 

Αν σας έλεγαν πως ένα από τα μεγαλύτερα "νεκροταφεία" τρένων στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα μόλις 10χλμ από την Πλατεία Αριστοτέλους που είναι η καρδιά της Θεσσαλονίκης θα το πιστεύατε;
Κι όμως. Οι εικόνες που κατέγραψαν τα drone της ομάδας μας είναι καθηλωτικές και σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό.
Χιλιάδες βαγόνια και ντιζελομηχανές βρίσκονται ακινητοποιημένα για πάνω από 30 χρόνια στην ευρύτερη  περιοχή της Νέας Ιωνίας Θεσσαλονίκης σε ακτίνα τεσσάρων και πλέον χιλιομέτρων.
Κάποιοι τα αποκαλούν τα φαντάσματα της Θεσσαλονίκης καθώς πλέον μέσα σε πολλά από αυτά τα βαγόνια βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες άστεγοι καθώς και διάφοροι άλλοι.


Φονιάς: Το ελληνικό νησί με το ανατριχιαστικό όνομα, σε σχήμα πάπιας, όπου γυρίστηκε διάσημη ταινία


Πετάμε πάνω από ένα ξεχωριστό μέρος, την νησίδα Φονιάς Εύβοιας, στον Νότιο Ευβοϊκό, μια ανάσα από την Αθήνα.
Κάτοικοί του είναι οι πολυάριθμοι γλάροι που έχουν εκεί τα «σπίτια» τους και κάνουν το νησί από ήσυχο, πολύβουο.
Το νησί διαθέτει μία παραλία η οποία έχει πανέμορφα, τιρκουάζ νερά και είναι προστατευμένη από τον βοριά που φυσάει συνήθως στην περιοχή του Νοτίου Ευβοϊκού.
Όσοι έχουν ταξιδέψει με το Φέρι Μπόουτ που πηγαίνει από την Αγία Μαρίνα Αττικής στα Νέα Στύρα Ευβοίας σίγουρα το έχουν αντικρίσει, αλλά δεν γνωρίζουν πολλά στοιχεία για αυτό.
 Έχει υψόμετρο 35 μέτρα απο την επιφάνεια της θάλασσας και διαθέτει χαμηλή βλάστηση. Εκτός από τους γλάρους, εκεί κατοικούν και πολλά ποντίκια και φίδια.
Το ανατριχιαστικό όνομά της οφείλεται στο σημείο του Νοτίου Ευβοϊκού όπου βρίσκεται καθώς παρουσιάζει κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα.
Σ' αυτό το νησί γυρίστηκε η διάσημη ελληνική ταινία «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», παρόλο που το σενάριο αναφέρεται σε ιστορία που δήθεν συμβαίνει στη βραχονησίδα Πίττα Καλύμνου στα Δωδεκάνησα, ενώ στην πράξη είναι γυρισμένη στον Φονιά Ευβοίας.
 
 
Αυτό!



Όπως θα έπρεπε να είναι  οι φάρσες, άκακες και αθώες



10 μαγευτικές στάσεις στο φθινοπωρινό Πήλιο
 
Μακρινίτσα

Τσαγκαράδα
 
Είναι η προνομιακή -σχεδόν στη μέση της Ελλάδας- γεωγραφική θέση.
Είναι η οργιώδης βλάστηση.
Είναι οι συγκλονιστικές παραλίες.
Είναι τα πανέμορφα -το ένα καλύτερο από το άλλο- ορεινά χωριά.
Είναι όλα αυτά μαζί που συνθέτουν το “πρόβλημα” με το Πήλιο: Άπαξ και το επισκεφτείς κάποιος για πρώτη φορά, κινδυνεύει να εθιστεί σε τέτοιο βαθμό που να φτάσει να απαξιεί για οποιοδήποτε άλλο εκδρομικό προορισμό.
Μακάρι να ήταν έτσι όλα μας τα προβλήματα, θα σκεφτείτε, και θα έχετε δίκιο. - στο: news247.gr
 
 
Λίμνη Ζαρού: Η υδάτινη αγκαλιά – «καθρέφτης» του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη
 


 
Πέρα από τις ονειρικές ακρογιαλιές η φήμη των οποίων ταξιδεύει την υπέροχη Μεγαλόνησο στα πέρατα του κόσμου και τα γραφικά χωριουδάκια που συστήνουν στην αυθεντική ουσία της Κρήτης, ο φυσικός πλούτος του νησιού είναι πραγματικά απερίγραπτος.
Ανάμεσα, λοιπόν, σε όσα αξίζει να ανακαλύψει κανείς επισκεπτόμενος το αγαπημένο νησί και η Λίμνη Ζαρού, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, που μοιάζει να καθρεφτίζει στα νερά της τον επιβλητικό, ορεινό όγκο που ορθώνεται ακριβώς από πάνω της. - στο: newsbeast.gr
 
 
Η παλαιότερη πολυκατοικία της Αθήνας: Η ωραία των Αθηνών
 
 
Η παλαιότερη πολυκατοικία της Αθήνας βρίσκεται στην Πατησίων. Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, ο ένοικός της από το 1954, διηγείται την ιστορία της. - στο: athensvoice.gr


15 από τα χειρότερα ατυχήματα που συνέβησαν ποτέ
 

Μπορεί όλοι να αντιμετωπίζουμε ατυχίες στην ζωή, αλλά τα παρακάτω τραγικά περιστατικά ήταν τόσο δραματικά που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και έγιναν πρωτοσέλιδο στον τύπο της εποχής, themindcircle. - στο: mikropragmata.lifo.gr
 
 
Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου