Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κείμενο σε ιδρωμένο τζάμι με το Photoshop


Πόσοι από εσάς δεν έχουν γράψει σε κάποιο ιδρωμένο τζάμι; Αυτό ακριβώς θα κάνουμε σήμερα με το Adobe Photoshop, συνθέτοντας δυο εικόνες και με τη χρήση ενός blur filter και μιας απλής βούρτσας.

Θα χρησιμοποιήσω ένα wallpaper που βρήκα εδώ και μια δική μου φωτογραφία.Βήμα 1

Ανοίγουμε το "Rain Widescreen HD Wallpaper" στο Photoshop, και πάμε Image -> Adjustments -> Hue/Saturation (Ctrl+U). Αλλάζουμε το Hue σε 10 και το Saturation σε 35.


Έπειτα πάμε Image -> Adjustments -> Desaturate (Shift+Ctrl+U).


Βήμα 2

Ανοίγουμε την φωτογραφία και την τοποθετούμε (drag & drop) πάνω από το layer "Rain Widescreen HD Wallpaper". Με Ctrl+T την μικραίνουμε -έχουμε πατημένο το Shift, για να ίδια η μείωση, και τραβάμε μια από τις γωνίες προς τα μέσα. Όταν είμαστε έτοιμοι πατάμε Enter.


Βήμα 3

Αλλάζουμε το Blend Mode της φωτογραφίας σε Overlay, και μειώνουμε το Opacity σε 80%. Πάμε Filter -> Blur -> Gaussian Blur και δίνουμε Radius 5,5.


Βήμα 4

Δημιουργούμε ένα νέο layer πάνω από τα άλλα δυο. Πατάμε το πλήκτρο D στο πληκτρολόγιο μας ώστε το Foreground color να είναι το μαύρο. Επιλέγουμε το Brush Tool (Β) και επιλέγουμε την βούρτσα "Rough Round Bristle". Αλλάζουμε το μέγεθος της αναλόγως το πόσο θέλουμε (το [ μικραίνει το μέγεθος της βούρτσας, το ] το αυξάνει). Ανοίγουμε το Brush panel (Window -> Brush), και ξετικάρουμε το Transfer box.Βήμα 5

Δημιουργούμε το κείμενο που θέλουμε με την βούρτσα -με την ησυχία μας! Αν κάτι δεν μας αρέσει υπάρχει και το Undo (Ctrl+Z) ή το History.


Μόλις τελειώσουμε, μειώνουμε το μέγεθος της βούρτσας όσο θέλουμε ([), και προσθέτουμε μερικές γραμμές σαν να έχει "τρέξει" ο υδρατμός.Βήμα 6

Για να δώσουμε έμφαση στο κείμενο, δημιουργούμε ένα νέο layer πάνω απ' όλα, το γεμίζουμε με λευκό (Ctlr+Backspace, αφού έχουμε ήδη από πριν πατήσει το πλήκτρο D), αλλάζουμε το Blend Mode σε Soft Light και χαμηλώνουμε το Opacity όσο θέλουμε (εγώ εδώ το έκανα 55%).

Τέλος, επιλέγουμε το layer του κειμένου και χαμηλώνουμε το Opacity όσο θέλουμε (εγώ εδώ το έκανα 65%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου