Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η εξαγριωμένη Μαρία Κάλλας!


Η παράσταση της όπερας του Πουτσίνι "Μαντάμ Μπατερφλάι" στο Civic Opera House του Σικάγο την 17η Νοεμβρίου του 1955 ήταν εκτός προγράμματος. Μετά από δυο εκστατικές παραστάσεις, ζητήθηκε από τη μεγάλη σοπράνο, Μαρία Κάλλας να δώσει ακόμη μια παράσταση, που αποδείχτηκε θρίαμβος. Όταν όμως τελείωσε η παράσταση παίχτηκε ένα δράμα.Ο Marshal των ΗΠΑ, Stanley Pringle (στο προσκήνιο στην φωτογραφία πάνω), και ο Deputy Sheriff, Dan Smith, μπήκαν στο καμαρίνι της Κάλλας και της επέδωσαν κλήτευση δικαστηρίου για παραβίαση συμβολαίου. Η Κάλλας, ντυμένη ακόμη όπως ήταν στην παράσταση, ήταν έξαλλη. Φώναξε, "Δε θα μου κάνουν μήνυση! Έχω τη φωνή ενός αγγέλου! Κανείς δεν μπορεί να μου κάνει μήνυση."

Η στιγμή απαθανατίστηκε στην εν λόγω φωτογραφία. Τα μαύρα μάτια της Κάλλας καίνε από μίσος, το στόμα της είναι ανοιχτό γεμάτο μανία. Ο Τύπος την ονόμασε "Τίγρη". Ορκίστηκε να μη γυρίσει ποτέ στο Σικάγο.

Δεν ήταν λίγες οι μηνύσεις που είχε δεχτεί, λόγω του ότι αρρώσταινε συχνά, σε πολλές σκηνές. Την βραδιά της πρεμιέρας της "Νόρμα" του Μπελίνι στη Ρώμη το 1958, η σοπράνο αποχώρησε μετά την πρώτη σκηνή, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Ιταλό πρόεδρο που βρισκόταν στο ακροατήριο. Εννοείται ότι ο ιταλικός Τύπος την "έφαγε"!

φωτογραφία: mariacallasmuseum.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου