Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η Ρίτα Χέιγουορθ σε φωτογραφία pin-up


Το καλοκαίρι του 1941, μερικούς μόνο μήνες πριν την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, το περιοδικό LIFE δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία μιας ανερχόμενης ηθοποιού, ονόματι Ρίτα Χέιγουορθ. Η κοκκινομάλλα θεά ήταν γονατιστή σε ένα κρεβάτι στρωμένο με σατέν σεντόνια. Φορούσε ένα μεταξένιο, λευκό νυχτικό με μαύρη δαντέλα. Γελούσε ελαφριά στον φωτογράφο Bob Landry. Ο Landry τράβηξε πολλές φωτογραφίες, αλλά η αγαπημένη του ήταν μια που βγήκε κατά λάθος -το φλας του ήταν τόσο δυνατό και αυτό φαίνεται από την μαύρη σιλουέτα πίσω από τη Χέιγουορθ. Όμως, ο Landry πίστευε πως αυτό πρόσθετε περισσότερο βάθος και μυστήριο στην φωτογραφία και την έδωσε στο περιοδικό.Οι λεπτομέρειες της φωτογραφίας είναι άγνωστες. Κάποιοι λένε πως τραβήχτηκε στο δωμάτιο της Χέιγουορθ. Άλλοι πως χρησιμοποιήθηκε το πλατό της ταινίας "You ’ll Never Get Rich". Το νυχτικό είτε ήταν της μητέρας του εκπρόσωπου τύπου ή ήταν από το βεστιάριο της Columbia Pictures. Μια φήμη λέει ότι κάποιος είπε στην Χέιγουορθ να πάρει μια βαθιά ανάσα πριν τραβηχτεί η φωτογραφία, κάνοντας την εικόνα ακόμα πιο προκλητική.

Η φωτογραφία έγινε η πιο διάσημη pin-up του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά το LIFE δεν την έβαλε στο πρωτοσέλιδο του. Μέχρι το τέλος του πολέμου, είχαν πωληθεί πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα. Μόνο η Betty Grable πούλησε παραπάνω pin-up. Το αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό την ονόμασε, "η κοκκινομάλλα που θα θέλαμε να βυθιστούμε μαζί της". Μέχρι και ηχογράφηση με τον χτύπο της καρδιάς της κυκλοφορούσε τότε!

update
Ψάξε-ψάξε στο reddit βρήκα μια ομάδα, την r/ColorizedHistory/, που συγκεντρώνει φωτογραφίες που έχουν χρωματιστεί -είχα παρουσιάσει ανάλογο θέμα παλιότερα. Ανάμεσα τους βρήκα και αυτήν που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου