Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τα 10 πιο στοιχειωμένα φρούρια των Η.Π.Α.


Τα περισσότερα οχυρά έχουν δει τρομερές σκηνές στην εποχή τους, με αιματηρές μάχες γεμάτες με βάναυσες σφαγές, άσπλαχνους θανάτους, επιδημίες και άγρια ​​πληγές. Με τέτοιες ιστορίες δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μερικά οχυρά είναι μέρη απόκοσμων εμπειριών και θεάσεων.Fort William Henry, Νέα Υόρκη (φωτογραφία πάνω)
Χτίστηκε το 1755 από μια ομάδα Βρετανών αποικιοκρατών, το Fort William Henry έχει δει πολλές ασθένειες και αμέτρητες μάχες. Σε μια από τις πιο αιματηρές στην ιστορία της Αμερικής σφαγιάστηκαν και κανιβαλίστηκαν πάνω από 1.000 άνθρωποι! Πολλοί έχουν αναφέρει παράξενα φώτα γύρω και μέσα στο φρούριο, ποδοβολητά να έρχονται από άδεια δωμάτια και διάφοροι ήχοι ενώ δεν υπάρχει αέρας. Αυτά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με κάποιους που αναφέρουν μπουκάλια να κινούνται ανεξάρτητα, θορύβους από στρατιωτική παρέλαση, κάποιο αόρατο χέρι να τους αρπάζει και θεάσεις που μάχεται η μια την άλλη.


Fort Concho, Τέξας


Χτίστηκε το 1867 και χρησιμοποιήθηκε σε πολλές επιθέσεις και μάχες κατά των ιθαγενών. Χιλιάδες άλογα και άνθρωποι σκοτώθηκαν εδώ, ενώ πολλές ήταν και οι γυναίκες και τα παιδιά που απήχθησαν. Η σειρά με τα πέτρινα σπίτια λέγεται πως είναι το πιο στοιχειωμένο μέρος. Πολλοί έχουν δει το φάντασμα του Ranald S. Mackenzie, στρατηγού του στρατού της Ένωσης. Επίσης πολλοί έχουν δει την κόρη του στρατηγού Benjamin Grierson, που πέθανε σε ηλικία 12 χρονών.


Jefferson Barracks, Μιζούρι


Χτίστηκε το 1826 για να χρησιμοποιηθεί σαν καταφύγιο των στρατιωτών από τις επιθέσεις των ιθαγενών, ενώ χρησιμοποιήθηκε επίσης ως νοσοκομείο και κοιμητήριο. Σε ένα πάρτι για το Halloween, εθεάθη ένας άντρας με στρατιωτική περιβολή της εποχής του Εμφυλίου. Η πιο τρομακτική όμως ιστορία έρχεται από τις αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αρκετοί στρατιώτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα φάντασμα με μια αιματηρή τρύπα από σφαίρα στο κεφάλι του.


Fort Pulaski, Τζόρτζια


Κατά τα χρόνια του Εμφυλίου ήταν φυλακή. Πολλοί κρατούμενοι στρατιώτες πέθαναν από πείνα, σκορβούτο και δυσεντερία. Μια ιστορία για φαντάσματα έρχεται από το 1980 όταν μερικοί ηθοποιοί που αναπαριστούσαν μάχη του Εμφυλίου πήγαν στο φρούριο. Ανέφεραν ότι ένας νεαρός άνδρας με στολή υπολοχαγού τους πλησίασε και τους επέπληξε επειδή δεν τον χαιρέτησαν. Τους είπε να μπουν σε σχηματισμό και να κάνουν μεταβολή. Οι ηθοποιοί το έκαναν και όταν γύρισαν να τον δουν και πάλι, είχε εξαφανιστεί.


Fort Leaton, Τέξας


Χρησιμοποιήθηκε σαν ισπανική μονή, αλλά και σαν καταφύγιο αστέγων. Το φρούριο είδε πολλούς θανάτους και αρρώστιες, όπως τον κίτρινο πυρετό. Όταν η Texas Park and Wildlife Department ανέλαβε το φρούριο, ζητήθηκε από δυο εργάτες να κλείσουν έναν λάκκο που είχαν ανοίξει κάτι χρυσοθήρες. Αμέσως μόλις άρχισαν, οι υπάλληλοι ένιωσαν να τους κυριεύει τρόμος καθώς ανέφεραν μια αόρατη δύναμη να τους τραβάει μέσα στον λάκκο. Άλλοι ανέφεραν τη θέαση ενός φαντάσματος ενός παλιότερου ιδιοκτήτη της έκτασης που σκοτώθηκε από εκτελεστές. Τέλος, έχει αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια καταιγίδων, εμφανίζεται ένα ακέφαλο φάντασμα να ιππεύει γύρω από το φρούριο πάνω σε ένα λαμπρό άσπρο άλογο. Αυτό το φάντασμα ήταν ένας καουμπόι που έπαθε θανατηφόρο ατύχημα με το άλογό του κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας πριν από χρόνια.


Fort Belle Fontaine, Μιζούρι


Επίκεντρο πολλών ιστοριών με φαντάσματα. Το Fort Belle Fontaine στέγασε πολλούς στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους ήταν τραυματίες και πέθαναν. Πολλοί έχουν δει ανεξήγητα πράγματα. Οι περισσότερες αναφορές αφορούν τη Μεγάλη Σκάλα που κατασκευάστηκε το 1936.


Fort Knox, Μέιν


Χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα με σκοπό να εμποδίσει την τρίτη εισβολή των Βρετανών, που δεν συνέβη ποτέ. Το Fort Knox δε δέχτηκε ποτέ καμία επίθεση. Θεωρείτε ως ένα από τα καλύτερα μέρη στις ΗΠΑ για παραφυσική δραστηριότητα και έχει παρουσιαστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ιστοσελίδες και βιβλία. Πολλές θεάσεις και εμπειρίες έχουν αναφερθεί στο Fort Knox, από ελαφρώς ασυνήθιστες μέχρι τρομακτικές. Αναφορές για θεάσεις οπτασιών, όπως ενός άντρα με ρούχα του Εμφυλίου να χάνεται μέσα από έναν τοίχο. Το φάντασμα του λοχία Leopold Hegvi έχει καταγραφεί σε βίντεο ενώ περιπλανιόταν στο φρούριο, φροντίζοντας να είναι ασφαλές, όπως συνήθιζε κάποτε. Ο Hegvi έχει εμφανιστεί πολλές φορές. Ένα βράδυ σε μια ξενάγηση, η ξεναγός τον είδε δίπλα σε ένα τοίχο.


Fort Ticonderoga, Νέα Υόρκη


Το γαλλικό φρούριο, Fort Ticonderoga, έζησε πολλές αιματηρές επιθέσεις. Όταν εγκαταλείφθηκε το 1781, το φρούριο έγινε ξενοδοχείο, πριν ανακαινιστεί για ξεναγήσεις. Αν και είναι γεμάτο από τάφους αγνώστων, το πιο διάσημο φάντασμα είναι της Nancy Coates, ερωμένης του στρατηγού Anthony Wayne. Υποθέτοντας ότι ο στρατηγός την παράτησε για κάποια άλλη, αυτοκτόνησε στη λίμνη Champlain. Οι επισκέπτες την έχουν δει να τρέχει στα μονοπάτια και να στέκεται στην είσοδο, ψάχνοντας πάντα τον εραστή της. Αρκετοί έχουν ακούσει τους σπαρακτικούς λυγμούς της, ενώ κάποιοι έχουν αναφέρει ότι είδαν το άψυχο σώμα της στη λίμνη.


Fort Delaware, Ντέλαγουερ


Το Fort Delaware έπαιξε σπουδαίο ρόλο στον Εμφύλιο και χρησιμοποιήθηκε και σαν φυλακή. Το ποσοστό θνησιμότητας ήταν απίστευτα υψηλό, με τους στρατιώτες να πεθαίνουν από ασθένειες, πνιγμό και τα τραύματα τους. Το πιο διάσημο φάντασμα στοιχειώνει την κουζίνα του αξιωματικού του Fort Delaware. Κατά τη διάρκεια μιας αναπαράστασης, το πνεύμα παρατηρήθηκε να παρατηρεί τις γυναίκες στην κουζίνα, πριν κάνει ένα νεύμα έγκρισης και εξαφανιστεί μέσα από τους τοίχους. Η γυναίκα έχει καταγραφεί σε κάμερα, με μαύρη στολή. Πολλά φωτεινά ορμπ έχουν επίσης φωτογραφηθεί και ένα ανεξήγητο γέλιο ακούγεται από το φρούριο.


Fort Mifflin, Πενσυλβάνια


Είναι ένα από τα πιο διάσημα στοιχειωμένα σημεία της Πενσυλβάνια. Το φρούριο ήταν σταθμός στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, έχει αιματοβαμμένη ιστορία, οπότε δεν είναι τόσο παράξενο που έχουν αναφερθεί παραφυσικές θεάσεις. Ο Billy Howe και η Elizabeth Pratt είναι τα δυο πιο διάσημα φαντάσματα που στοιχειώνουν το Fort Mifflin. Η Pratt είναι γνωστή για τα ουρλιαχτά της που κόβουν το αίμα καθώς εμφανίζεται ο Howe. Πολλοί έχουν αναφέρει τη θέαση ενός άντρα να ράβει στο δωμάτιο που ο Howe ήταν φυλακισμένος. Όταν κάποιος τον διακόψει, το φάντασμα σηκώνει το κεφάλι του, αλλά δεν έχει πρόσωπο. Η Pratt αποκήρυξε την κόρη της επειδή εκείνη ερωτεύτηκε και το έσκασε με ένα στρατιώτη. Όταν η κόρη της πέθανε από τυφοειδή πυρετό, η Pratt απλά έμεινε με το άψυχο κορμί της να ουρλιάζει, χωρίς οι δυο τους να προλάβουν να συμφιλιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου