Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες στο εσωτερικό τους; Κι όμως, ο λόγος είναι η επίδραση στην ψυχολογία μας!



Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν τους πρώτους ανελκυστήρες, διαμαρτύρονταν πως κινούνταν πολύ αργά και καθυστερούσαν μέχρι να ανέβουν ή να κατέβουν. Οι δημιουργοί των ανελκυστήρων, όμως, σκέφτηκαν πως δεν ήταν τόσο αργοί, αλλά το πρόβλημά τους ήταν η μονοτονία της "διαδρομής"! Εγκαθιστώντας καθρέφτες μέσα στους ανελκυστήρες, παρατήρησαν πως τα παράπονα του κόσμου μειώθηκαν αισθητά.

Ο λόγος ήταν πως οι άνθρωποι δεν έπλητταν μέσα στον ανελκυστήρα, καθώς παρατηρούσαν διάφορα πράγματα μέσα από τον καθρέφτη, περιποιούνταν λίγο τον εαυτό τους και, χωρίς να το καταλάβουν, έφταναν στον προορισμό τους!

Επίσης, οι καθρέφτες μας προστατεύουν από τυχόν... πτώσεις! Αν, σε περίπτωση που το ασανσέρ δε σταματήσει ακριβώς στο σημείο που πρέπει και βρίσκεται λίγο χαμηλότερα (ή πολύ χαμηλότερα), με αποτέλεσμα πίσω από την πόρτα να βρίσκεται το μαύρο σκοτάδι, μόλις εκείνη ανοίξει, δε θα αντικρίσουμε το είδωλό μας στον καθρέφτη! Αμέσως, θα αντιληφθούμε πως κάτι δεν πάει καλά και δε θα κάνουμε το βήμα που θα μας οδηγήσει στον γκρεμό (φρεάτιο)!

πηγή: music.net.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου