Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη φωτογραφία του διαστήματος από μια κάμερα-παιχνίδι


Φωτογραφίες από διάφορα μέρη του διαστήματος έχουμε δει πολλές φορές. Παιχνίδια να φωτογραφίζονται στο διάστημα, επίσης. Τώρα πλέον υπάρχει και η πρώτη φωτογραφία τραβηγμένη στο διάστημα από μια κάμερα-παιχνίδι.Η παραπάνω φωτογραφία ήταν αποτέλεσμα ενός καλοκαιρινού project μιας τάξης στο Harrington College of Design του Σικάγο. Είναι η πρώτη φωτογραφία τραβηγμένη από μια κάμερα Holga από την στρατόσφαιρα.

Η ιδέα ήταν του φωτογράφου και προέδρου των Digital Photography Programs του σχολείου, Dirk Fletcher, ο οποίος έθεσε σαν πρόκληση στην τάξη να γίνει η πρώτη ομάδα που θα φωτογραφίσει τη Γη από τη στρατόσφαιρα με μια κάμερα Holga. Μετά από μήνες δοκιμών και σχεδίων, η ομάδα τα κατάφερε.

Η λήψη έγινε σε ύψος 95.000 ποδιών ή 29 χλμ.

Πολλά ήταν τα θέματα που έπρεπε να λυθούν μέσα σε 17 εβδομάδες, όπως το πως θα ενεργοποιούσαν την κάμερα στα 20 μίλια πάνω από τη Γη σε θερμοκρασίες παγετού και να μπορέσουν να στοχεύουν στον ουρανό. Αυτά και άλλα πολλά λύθηκαν πριν την αποστολή.

Διαβάστε περισσότερα στο ιστολόγιο του Fletcher στο θέμα με τίτλο "I couldn’t be any happier to share with the world….well….the world!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου