Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Λόφος των Μαγισσών σε μια πόλη της Λιθουανίας


Αν κάποιος βγει από τον κεντρικό δρόμο της πόλης Juodkrante στην Λιθουανία, το δάσος ζωντανεύει από πλάσματα των παραμυθιών, τέρατα, διαβόλους και σαξοφωνίστες. Είναι γνωστός ως Raganų Kalnas, Λόφος των Μαγισσών στα ελληνικά, αυτό το δημόσιο μονοπάτι μέσα από το δάσος ξεναγεί τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι μέσα από τους πιο γνωστούς μύθος και ιστορίες της Λιθουανίας.
 
 



Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1979 στο πάρκο με τα γλυπτά και πλέον διαθέτει 80 διαφορετικά ξυλόγλυπτα ντόπιων καλλιτεχνών. Προσεκτικά φτιαγμένα με το χέρι, κάθε γλυπτό απεικονίζει κάποιον δημοφιλές χαρακτήρα από την φολκλορική και παγανιστική παράδοση της Juodkrante. Το πάρκο πήρε το όνομά του πολύ πριν τοποθετηθούν τα γλυπτά κατά μήκος των μονοπατιών και είναι στην πραγματικότητα μια αναφορά για τις παγανιστικές γιορτές που γίνονται στο λόφο κατά τη διάρκεια της γιορτής την παραμονή του θερινού ηλιοστασίου.


Κάθε χρόνο στις 24 Ιουνίου, ο κόσμος σε όλη τη Λιθουανία χορεύει, τραγουδά και φέρνει το καλοκαίρι με τις παλαιότερες λαϊκές παραδόσεις της χώρας. Όταν εξαπλώθηκε ο Χριστιανισμός στη Λιθουανία, η γιορτή μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ του Saint Jonas, αλλά πολλές από τις πρακτικές εξακολουθούν να έχουν παγανιστικές ρίζες, όπως φαίνεται από τα γλυπτά του φανταστικού κόσμου στο Λόφο των Μαγισσών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου