Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Επτά Αδερφές Sullivan και τα μήκους 12 μέτρων μαλλιά τους!


Στις παραστάσεις με "τέρατα" του 19ου αιώνα πολλούς από τους ηθοποιούς γεννήθηκαν με ανωμαλίες, άλλοι απέκτησαν στην πορεία. Οι Seven Sisters Sullivan: η Sarah, η Victoria, η Isabella, η Grace, η Naomi, η Dora και η Mary, τραγουδούσαν και έπαιζαν μουσικά όργανα επί σκηνής. Αυτό όμως που ήταν αξιοπερίεργο πάνω τους ήταν τα μαλλιά τους, με συνολικό μήκος περίπου 12 μέτρα!

πάνω: Διαφημιστικό για παράσταση των Seven Sutherland Sisters
φωτογραφία αρχή: από τα αριστερά, Sarah, Naomi, Fletcher, Grace, Victoria, Dora, Mary, και Isabella Fletcher

Το να της εκθειάζουν για τα μαλλιά τους στη σκηνή, δεν ήταν αρκετό για να πλουτίσουν οι αδερφές Sutherland. Έτσι ο πατέρας τους, ο αιδεσιμότατος Fletcher Sutherland, παρασκεύασε ένα τονωτικό για την επιμήκυνση τρων μαλλιών με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Επειδή οι γυναίκες της βικτοριανής εποχής ξετρελάθηκαν με τα μαλλιά των αδερφών, τα μετρητά άρχισαν να ρέουν. Η οικογένεια πλούτισε πέρα από κάθε φαντασία. Οι αδελφές "χτυπούσαν" πολλά σοβαρά πολιτικά ζητήματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων λόγω της διασημότητα τους. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1880, καμία από τις αδελφές δεν μπορούσε να περπατήσει στο δρόμο και να μην ακολουθείτε από τους οπαδούς τους!

Διαφήμιση για το θαυματουργό φάρμακο για την φαλάκρα Seven Sutherland Sisters Hair Grower

Οι αδελφές μεγάλωσαν μέσα στη φτώχεια και η κάθε μια είχε τη δική της μοναδική ιστορία. Διαβάστε (στα αγγλικά) πώς έγιναν παγκοσμίως γνωστές και τι τους συνέβη.

Ένα σπάνιο μπουκάλι του Hair Grower

φωτογραφίες: collectorsweekly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου