Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σατανιστική παραφροσύνη: Μια αποικία αγροτών στην Νέα Υόρκη


Το παραφυσικό είναι αισθητό στο New York Farm Colony, όπου φαντάσματα ασθενών του παρελθόντος σμίγουν με θύματα σατανιστικών τελετουργικών.
 
 

Κάτω από τα σκονισμένα, παμπάλαια κτήρια έχει βρεθεί το κορμί ενός μικρού κοριτσιού και πολλά ακόμα πιστεύονται πως είναι θαμμένα. "Το μέρος δεν είναι στοιχειωμένο λόγο της όψης του, αλλά λόγω του ότι πολλοί άνθρωποι ήταν δυστυχείς εδώ", αναφέρει ένας από τους εξερευνητές του.

Το μέρος ήταν αρχικά τμήμα της πόλης Castleton και η ιστορία του ξεκινά στα 1680. Το 1829 η κυβέρνηση το χρησιμοποίησε ως Richmond County Poor Farm. Το 1898 μετονομάστηκε σε New York City Farm Colony, και οι γραφικές, αλλά μουντές αγροικίες αντικαταστάθηκαν με τους μεγάλους τούβλινους κοιτώνες που ερειπώνουν σήμερα.


Οι 200 κάτοικοι της αποικίας, παρήγαγαν πάνω από 3.000 λαχανικά, αρκετά να ταΐσουν τους ίδιους και να δώσουν σε ιδρύματα της πόλης, όπως το City Hospital στο Blackwell’s (τώρα Roosevelt) Island.

Στα 1910, οι 824 πλέον κάτοικοι του, ασχολήθηκαν με τα γουρούνια και τις κότες, και μπορούσαν να παράγουν τρόφιμα αξίας 22.887 δολαρίων μέσα σε μια χρονιά. Ο πληθυσμός του όμως είχε αρχίσει να γερνάει. Με πάνω από το μισό των κατοίκων του να έχει ηλικία τα 50 χρόνια, και το 1/4 πάνω από 70, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να ασχοληθούν με τη γη.

Μέχρι τα 1950, είχε γίνει ένα γηροκομείο. Το 1975 η αποικία έκλεισε. Τα κτήρια σφραγίστηκαν και ξεχάστηκαν. Ένα τέλος όμως πολλές φορές φέρνει και μια αρχή. Κάτι τέτοιο συνέβη με το επίσημο κλείσιμο του Staten Island Farm Colony.


Το έγκλημα ήταν αισθητό στην περιοχή από τα 1920, όταν ένας εφτάχρονος εξαφανίστηκε στα δάση και ενώ το είχαν δει να περπατάει με έναν ηλικιωμένο. Στο Willowbrook State School, μια ομιλία το 1972 αποκάλυψε ότι τα παιδιά ήταν γυμνά στο πάτωμα, αλειμμένα με τα περιττώματα τους και με ένα υπεύθυνο για κάθε 50 απ' αυτά. Στα 1970 τα παιδιά άρχισαν να εξαφανίζονται.


Πολλά απ' αυτά δεν βρέθηκαν ποτέ. Η 12 Jennifer Schweiger με σύνδρομο Down, εξαφανίστηκε στις 9 Ιουλίου του 1987 και βρέθηκε 35 μέρες αργότερα σε ένα ρηχό τάφο στα περίχωρα της αποικίας.


Οι εργαζόμενοι στο Seaview Hospital ανέφεραν πρώην ασθενείς να τριγυρίζουν στους διαδρόμους, στοιχειώνοντας το μέρος. Έτσι ο μύθος του κατά συρροήν δολοφόνου Cropsey Maniac συνδέθηκε με την αποικία. Ο Cropsey είναι ο μπαμπούλας που όλοι μαθαίνουμε από μικροί όταν δεν τρώμε το φαγητό μας, ή κάνουμε σκανδαλιές. Για τους γνώστες όμως της ιστορίας της περιοχής, ο Cropsey δεν είναι μύθος.


Σήμερα, 12 κτήρια παραμένουν ακόμη. Παρά τις τρομακτικές ιστορίες και τον Cropsey, η περιοχή είναι μέρος όπου μαζεύονται έφηβοι για να παίξουν paintball. Παντού βρίσκει κανείς κουτάκια μπύρας, γόπες τσιγάρων κλπ Υπάρχουν επίσης στοιχεία σατανιστικών τελετουργικών.


φωτογραφίες: Hannah Frishberg
από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου