Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο ίδιος φάρος σε 365 διαφορετικές φωτογραφίες


One Lighthouse, 365 Clicks (Ένας φάρος, 365 κλικ) είναι μια σειρά φωτογραφιών του Βραζιλιάνου φωτογράφου Tunisio Alves Filho.
 

Από τα μυθικά Μαύρα Λιοντάρια μέχρι τα υπέροχα υβρίδια τους: Ligers, Tigons, Jaglions

Μαύρα λιοντάρια δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Αυτό που βλέπουμε στην εικόνα είναι η πραγματοποίηση της επιθυμίας ενός σχεδιαστή μέσω του Photoshop - εικόνα

Παλιότερα είχαμε παρουσιάσει το μεγαλύτερο αιλουροειδές του κόσμου, το Liger, ένα υβρίδιο που προέρχεται από αρσενικό λιοντάρι (l-ion) και θηλυκή τίγρη (t-iger).

Δείτε μυθικά μαύρα λιοντάρια, αλλά και λευκά καθώς και άλλα υβρίδια, του βασιλιά των ζώων, όπως τα tigons, τα jaglion, τα leopons και τα lil-ligers.

1 εκατομμύριο χρώματα σε μια εικόνα


Η παραπάνω εικόνα, δημιουργία του Janke, όταν κάποιος τη δει σε πλήρη ανάλυση (1000 pixels πλάτος) περιέχει ένα εκατομμύριο pixel, το καθένα και διαφορετικό χρώμα.

Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει σχεδόν 10 εκατομμύρια διαφορετικά χρώματα, αλλά τα περισσότερα βρίσκονται έξω από το φάσμα αυτής της εικόνας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

"Dancing on the roof"


10 Αυγούστου 1925. Στην οροφή του νέου "Steinway building" στην 57η Οδό στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, η διάσημη Albertina Rasch κάνει πρόβες με μέλη του μπαλέτου της. Το παλιό Steinway Hall βρισκόταν στη 14η Οδό από το 1866.

Με τον όρο Steinway Hall (στα Γερμανικά, "Steinway-Haus") είναι το όνομα των αιθουσών που διεξάγονταν συναυλίες, στεγάζονταν εκθεσιακοί χώροι, καθώς και τα τμήματα πωλήσεων των πιάνο της Steinway & Sons. Το πρώτο Steinway Hall άνοιξε το 1866 στη Νέα Υόρκη. (πηγή)

Η Albertina Rasch ήταν διάσημη, πολιτογραφημένη Αμερικανίδα, χορεύτρια και χορογράφος. Γεννήθηκε στη Βιέννη (στην εποχή της Αυστρο-Ουγγαρίας) το 1891 (αν και αργότερα έκρυψε πέντε χρόνια από την ηλικία της), από γονείς Πολωνο-Εβραίους. Η Rasch σπούδασε στη Κρατικό Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης και έγινε πρίμα μπαλαρίνα στο New York Hippodrome το 1911. (πηγή)

Προπόνηση Ελλήνων μαραθωνοδρόμων το 1896 σε μια φωτογραφία του LIFE


Σπάνια φωτογραφία του περιοδικού LIFE το 1896, μόνο λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.
 

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Παράξενες στολές δυτών


Πολλοί από εμάς τις έχουμε δει σε ντοκιμαντέρ, σε ταινίες ή ακόμα και στην κανονική ζωή -οι Καλύμνιοι σφουγγαράδες είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο (δείτε στο τέλος ένα μικρό αφιέρωμα). Η στολή των δυτών, το σκάφανδρο, αποτελείται από μια μεταλλική περικεφαλαία (κατασκευασμένο από ορείχαλκο, μπρούτζο ή χαλκό), τον αεραγωγό σωλήνα (μαρκούτσο) που ενώνει την περικεφαλαία με την αεραντλία του "αχταρμά", του σπογγαλιευτικού πλοίου, τα βαριά μεταλλικά παπούτσια βάρους 4-6 κιλών και τα μολύβια (βάρη) 14-16 κιλών. Αυτές οι στολές δεν χρησιμοποιούνται και τόσο πολύ πλέον, αλλά δεν είναι και οι πρώτες που χρησιμοποιήθηκαν.

Φωτογραφικό οδοιπορικό στα Ιεροσόλυμα

Το Όρος των Μακαρισμών "βλέπει" προς τη Θάλασσα της Γαλιλαίας (στο βάθος τα υψήπεδα του Γκολάν). Στο όρος αυτό πιστεύεται πως έγινε η "Επί του Όρους Ομιλία", ίσως η πιο σημαντική της χριστιανικής διδασκαλίας. Είναι καταγραμμένη στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον (ε' 3 - ζ' 27), το πρώτο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, παραδίδει οδηγίες για την ευσεβή ζωή των πιστών, επανερμηνεύει τους νόμους της Παλαιάς Διαθήκης υπό το φως της νέας διδασκαλίας και κληροδοτεί τα δύο, σημαντικότερα ίσως, επιγράμματα της χριστιανικής Ηθικής: τους Μακαρισμούς ("Μακάριοι οι πτωχοί...") και την Κυριακή Προσευχή ("Πάτερ ημών...") - φωτογραφία

Η πρώτη φορητή κάμερα: το φωτογραφικό τυφέκιο του Étienne-Jules Marey


Η πρώτη φορητή κάμερα καταγραφής κίνησης ήταν εφεύρεση του Γάλλου επιστήμονα Étienne-Jules Marey και έμοιαζε με όπλο. Η Fusil Photographique (φωτογραφικό τυφέκιο) έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1882.

Η πανσέληνος του Απριλίου και ο ποδηλάτης


Η παραπάνω φωτογραφία θυμίζει σκηνή από την ταινία "E.T. ο Εξωγήινος" και θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι προϊόν επεξεργασίας. Δεν είναι όμως!

Ο φωτογράφος Philipp Schmidli από τη Λουκέρνη της Ελβετίας, τράβηξε στις αρχές της εβδομάδας, αυτή τη φωτογραφία με τη σιλουέτα του ποδηλάτη μπροστά από το το τεράστιο φεγγάρι στον ορίζοντα.

Ο Schmidli είπε πως προσπαθούσε να τραβήξει μια φωτογραφία σαν αυτή εδώ και τέσσερις μήνες. Τον Ιανουάριο, σύννεφα μπήκαν μπροστά από το φεγγάρι ενώ ο άσχημος καιρός δεν το επέστρεψαν τους άλλους δυο μήνες. Τελικά τα κατάφερε με την πανσέληνο του Απριλίου (πριν λίγες μέρες).

Ο Schmidli έψαξε πολλές ώρες στο Google Earth για να βρει την τέλεια τοποθεσία απ' όπου θα φωτογράφιζε. Χρειαζόταν ένα λόφο σε τέτοια απόσταση που θα του επέτρεπε να καδράρει το αντικείμενο του μέσα στο φεγγάρι.

Για να φαίνεται το αντικείμενο του σαν νάνος μπροστά στο φεγγάρι, έπρεπε να είναι μεγάλο το κενό ανάμεσα στην κάμερα και το λόφο. Η απόσταση ήταν 1,3 χλμ.


Ο Schmidli χρησιμοποίησε μια Canon 1D X, έναν φακό Canon EF 600mm f/4L IS II και ένα 2x teleconverter. Αυτό σημαίνει πως φωτογράφιζε με εστιακή απόσταση 1200mm. Οι ρυθμίσεις της κάμερας ήταν ISO 2500, f/25 και 1/250s.

Δείτε μερικές ακόμα φωτογραφίες που τράβηξε εκείνο το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα (στα Γερμανικά) στο blog του Schmidli, καθώς και για τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες του.



Σάββατο 27 Απριλίου 2013

15 υπέροχες φωτογραφίες ιππόκαμπων και θαλάσσιων δράκων


Με μακρύ πρόσωπο σαν αλόγου, οι ιππόκαμποι και οι θαλάσσιοι δράκοι, έχουν σχεδόν μυθική εμφάνιση, αλλά δεν είναι καθόλου αθάνατοι μιας και όλα τα είδη της οικογενείας είναι κακοί κολυμβητές και συχνά πεθαίνουν στις καταιγίδες. Είναι άριστοι στο καμουφλάζ και αλλάζουν χρώματα για να κρύβονται. Πολλά από αυτά τα πλάσματα χρησιμοποιούνται στην ασιατική ιατρική. Σε αυτό το είδος, τα αρσενικά είναι υπεύθυνα για την τεκνοποίηση.

Ο Γίγαντας των Swarovski


Το Wattens είναι μια μικρή πόλη 7.689 κατοίκων, που βρίσκεται στο Τυρόλο της Αυστρίας. Είναι γνωστό επειδή εκεί βρίσκεται η έδρα της εταιρίας Swarovski, ο κύριος εργοδότης της πόλης. Το 1995, η Swarovski γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Swarovski Kristallwelten Museum. Στην είσοδο του μουσείου βρίσκεται αυτό το συντριβάνι γνωστό ως "ο Γίγαντας".

8 σπάνια βιβλία που αξίζουν μια περιουσία!


Η τεχνολογική εξέλιξη, το διαδίκτυο και τα e-book μπορεί να έχουν περιορίσει σήμερα κάπως τις πωλήσεις βιβλίων, αλλά δεν μειώθηκε καθόλου το ενδιαφέρον για την αγορά σπάνιων βιβλίων.

Για παράδειγμα, σε μια δημοπρασία που θα διεξαχθεί σε λίγο καιρό, θα πουληθεί ένα βιβλίο 400 σελίδων με του Ψαλμούς το οποίο χρονολογείται από το 1640 και αναμένεται να πιάσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε μερικά ακόμα σπάνια βιβλία που πουλήθηκαν σε απίστευτες τιμές.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

"IN VELOX LIBERTAS": το μυστικό Τάγμα των Ιπποτών του Ποδηλάτου!


Το Château-Gaillard ήταν το αγαπημένο κάστρο του Ριχάρδου Α' του Λεοντόκαρδου (1188-1199) στην Κάτω Νορμανδία. Έλαβε το σημερινό του όνομα, όταν ο βασιλιάς, βλέποντας για πρώτη φορά το κάστρο που χτίστηκε κατόπιν παραγγελίας του με λαμπρούς λευκούς πέτρινους τοίχους, διπλά τείχη, κρεμαστές γέφυρες και δεκατρείς ισχυρούς πύργους, αναφώνησε: "Quel château gaillard" (Τι ευχάριστο κάστρο!). Τουλάχιστον έτσι το περιγράφει ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Maurice Druon στο "Η φυλακή του Château-Gaillard".

Τον Μάιο του 2008, κατά τη διάρκεια ανασκαφών γύρω από το κάστρο, οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη. Ανακάλυψαν δυο τάφους, ο ένας δίπλα στον άλλο. Και στους δυο βρήκαν τα απομεινάρια ενός ιππότη με πανοπλία, ένα σκελετό ενός αλόγου στον έναν τάφο, ενώ στον άλλο, θραύσματα από μεταλλικά αντικείμενα τα οποία, από ψηλά, έμοιαζαν με σκελετό... ποδηλάτου!

10 νησάκια βγαλμένα σαν από παραμύθι


Bled, Σλοβενία - φωτογραφία
 
Μικρά, καταπράσινα νησάκια απ' όλο τον κόσμο, που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τα παραμύθια.
 

Αυτά τα πουλιά είναι από χαρτί!


Στα 14 του ο Johan Scherft έφτιαξε το πρώτο του χάρτινο πουλί που έβαψε με μολύβι. Σχεδόν 30 χρόνια μετά ο Ολλανδός καλλιτέχνης έχει γίνει αυθεντία στο να δημιουργία αντικείμενα από δεινόσαυρους, ζώα, βάρκες και ειδικότερα πουλιά. Ο Scherft χρησιμοποιεί ένα υπολογιστή για τα πρώτα βήματα της δημιουργίας των σχεδιαγραμμάτων του αλλά όλα τα άλλα είναι φτιαγμένα με το χέρι, μια διαδικασία που κρατάει από μερικές μέρες μέχρι και ολόκληρους μήνες.

Δείτε στο κανάλι του Scherft στο YouTube πολλά tutorial.




Το Λουλούδι των Σεληνιακών Εκλείψεων

φωτογραφία: apod.nasa.gov

Ο Igor Vin'yaminov ένωσε φωτογραφίες σεληνιακών εκλείψεων από το 1997 μέχρι και το 2011, τραβηγμένες από το ίδιο μέρος, το Βορόνεζ στη Ρωσία, και έφτιαξε αυτό το υπέροχο "λουλούδι".

2 χρόνια Ξωτικό!


2 χρόνια Ξωτικό, σήμερα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που συνεχίζετε και στηρίζετε αυτό το blog! Το ταξίδι συνεχίζεται!

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η Επανάσταση των Γαρυφάλλων


Σχεδόν 30 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, λίγες μέρες πριν την πτώση της Χούντας στην Ελλάδα, στις 25 Απριλίου του 1974, στην Πορτογαλία πέφτει με ειρηνικό τρόπο μια άλλη Χούντα. Στις 28 Μαΐου του 1926, πραξικοπηματίες στρατιωτικοί εγκατέστησαν στην Πορτογαλία δικτατορία με επικεφαλής τον Αντόνιο ντε Ολιβέιρα Σαλαζάρ. Το νέο καθεστώς ονομάστηκε "Estado Novo" (Νέο Κράτος).

Ήλιος, Σκιές, Αστέρια και Καταιγίδες στον Ατλαντικό


Ο Γερμανός φωτογράφος Jakob Wagner θέλει να δείξει πόσο διαφορετικές μπορούν να είναι οι φωτογραφίες του Ατλαντικού.

Οι φωτογραφίες στη σειρά του "Madeiran Weather" (ο Καιρός στη Μαδέιρα), που τραβήχτηκαν τον Ιανουάριο του 2011 στα νησιά Μαδέιρα, είναι από την ίδια περιοχή, αλλά διαφέρουν λόγω του καιρού.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ο "γίγαντας του Κάρντιφ": μια από τις μεγαλύτερες φάρσες στην ιστορία των ΗΠΑ


Ο George Hull ήταν ένας καπνοπώλης από τη Νέα Υόρκη και άθεος. Κάποια στιγμή, το 1868, διαφώνησε σε μια συγκέντρωση Μεθοδιστών για ένα εδάφιο της Γέννεσης, όπου αναφέρεται πως κάποτε ζούσαν στη Γη γίγαντες. Ανίκανος να πείσει τους Μεθοδιστές για το αντίθετο, αποφάσισε να κάνει κάτι.

"Φτιαγμένα" συγκρουόμενα!


Και ποιος δεν έχει κάνει βόλτα με συγκρουόμενα αυτοκίνητα σε λούνα παρκ. Τα συγκρουόμενα υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και διασκεδάζουν τον κόσμο. Πλέον όμως κάποιοι έχουν βρει τρόπους να αναβιώσουν κάποιος αλλιώς ένα από τα θρυλικά παιχνίδια των λούνα παρκ.

Η γέννηση του πλυντηρίου πιάτων


Η Josephine Cochrane ήταν μια πλούσια κοσμική από το Shelbyville του Ιλινόις. Διοργάνωνε πολλά πάρτι και ήταν πολύ περήφανη για τα πορσελάνινα της, οικογενειακό της κειμήλιο από τον 17ο αιώνα. Οι υπηρέτες της όμως δεν ήταν και τόσο προσεκτικοί όταν τα έπλεναν μετά από κάθε πάρτι και όλο και κάποιο "ατύχημα" είχαν. Για να τα προστατέψει λοιπόν η Cochrane έπρεπε να τα πλύνει μόνη της ... αλλά αυτό ήταν κάτι που μισούσε.
 

Δέσμιοι της τεχνολογίας

Έχετε νιώσει ποτέ εγκλωβισμένοι από την τεχνολογία; Ο Βραζιλιάνος Felipe Luchi -για την καμπάνια του περιοδικού Outside’s Go- απεικονίζει διάφορα σύμβολα της τεχνολογίας, όπως το iPhone και το ποντίκι, σαν φυλακές.



Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η σκιά του Ταΰγετου στο Ιόνιο Πέλαγος


Παλιότερα σας είχαμε δείξει μερικές φωτογραφίες όπου φαινόταν η σκιά του όρους Rainier στις ΗΠΑ στα σύννεφα.

Στην παραπάνω φωτογραφία του Παναγιώτη Νικολακάκου, βλέπουμε τη σκιά της ψηλότερης κορυφής του Ταΰγετου, τον Αγιολιά με ύψος 2.407 μέτρα, να πέφτει στο Ιόνιο Πέλαγος. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το πρωί τις 5ης Σεπτεμβρίου του 2007. Λόγω της ώρας και ατμόσφαιρας, το βουνό φαίνεται να έχει κανονικό τριγωνικό σχήμα.

πηγή: epod.usra.edu

Το ναυάγιο ενός πλοίου "κάθεται" πάνω σε ένα άλλο συνονόματο ναυάγιο

Το πρώτο SS Mahratta - φωτογραφία

Το Goodwin Sands είναι μια ξέρα στην ακτή του Κεντ στη νότια Αγγλία στη Μάγχη. Στο μέρος έχουν ναυαγήσει πολλά πλοία, όπως το HMS Stirling Castle και το SS Montrose. Τα πιο παράξενα όμως από τα ναυάγια είναι δυο πλοία με το ίδιο όνομα, τα SS Mahratta, τα οποία βυθίστηκαν το 1909 και το 1939 αντίστοιχα. Και τα δυο είχαν ξεκινήσει από την Καλκούτα και πηγαίναν στο Λονδίνο, και όταν βυθίστηκε το δεύτερο Mahratta, οι αρχές βρήκαν πως είχε καθίσει πάνω στο παλιότερο συνονόματο του.

Το πρώτο SS Mahratta
Το πρώτο SS Mahratta, ιδιοκτησία της Brocklebank Line, ναυπηγήθηκε το 1891 και ήταν πολεμικό πλοίο κατά τον Πόλεμο των Μπόερς. Κόλλησε στην ξέρα στις 9 Απριλίου -Μεγάλη Παρασκευή- του 1909.

Το δεύτερο SS Mahratta
Το δεύτερο Mahratta -ανήκε και αυτό στην Brocklebank Line- ναυπηγήθηκε το 1917. Κόλλησε στην ξέρα στις 9 Οκτωβρίου του 1939, λιγότερο από ένα μίλι από το πρώτο Mahratta.

Όταν το δεύτερο Mahratta κόπηκε στα δυο την επόμενη ημέρα, οι διασώστες βρήκαν ότι το πλοίο είχε καθίσει πάνω από το πρώτο Mahratta.

Ένα steampunk μπάρμπεκιου-ατμομηχανή!


Να μια φοβερή ιδέα, μιας και το Πάσχα πλησιάζει!

Ένα δέντρο και ο ασυνήθιστος "επιβάτης" του


Στο Vashon Island (κοντά στο Σιάτλ των ΗΠΑ), ένα δέντρο αναπτύσσεται κουβαλώντας έναν μάλλον ασυνήθιστο "επιβάτη" -ένα παλιό ποδήλατο.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

«Γρηγόρη, μην τραγουδήσεις τον ύμνο της χούντας»


Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης προσπάθησε να πείσει τον βάρδο της «Ρωμιοσύνης» να μην ερμηνεύσει μαζί με τη Μοσχολιού τον «Υμνο της Επαναστάσεως» τον Ιούλιο του 1967.

To "Ποντίκι" θυμάται τα χουντικά τραγούδια και παρατράγουδα

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Μακαρέζος, Παπαδόπουλος, Παττακός

Το άρθρο είναι από το τελευταίο "Ποντίκι" (19.4.2007)

14 πολύπλοκα δωμάτια-μινιατούρες

Μια βιβλιοθήκη μέσα σε μια βιβλιοθήκη. Ο Tim Sidford φτιάχνει καταπληκτικά "δωμάτια σε ράφια" ανάμεσα σε σειρές βιβλίων - πηγή

Τα έπιπλα είναι έπιπλα και τα δωμάτια απλά δωμάτια, αλλά όταν είναι μικροσκοπικά, είναι συναρπαστικά και αξιολάτρευτα.

Εξαπατώντας για τη Δόξα: απάτες σε ταξίδια περιπέτειας

Στην φωτογραφία του 1909, φαίνονται δυο από τα μέλη της αποστολή του Frederick Cook κάπου στον παγωμένο Αρκτικό ωκεανό. Αν και ο Cook υποστήριξε πως έφτασε στο Βόρειο Πόλο, λίγοι ιστορικοί τον πίστεψαν.

Ένα ταξίδι μπορεί να είναι συναρπαστικό, κουραστικό, επικίνδυνο, και, περιστασιακά, βαρετό. Αλλά όσων αφορά τα μακρινά μέρη είναι πιο εύκολο να μιλάει κανείς γι' αυτά παρά να πάει. Έτσι, η ιστορία είναι γεμάτη με φήμες γύρω από μερικά "ηρωικά" ταξίδια που αποδείχθηκαν ότι ήταν ψέματα.

Παρακάτω είναι μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα και λιγότερο γνωστά ταξίδια-φάρσες στον κόσμο.

Ο νυχτερινός ουρανός πάνω από την Πάρο

φωτογραφία: Σταύρος Χίος - πηγή: epod.usra.edu

Στην φωτογραφία βλέπουμε ένα φωτισμένο παλιό ιστιοφόρο και τον Γαλαξία όπως φάνηκε στις 15 Ιουλίου του 2012 από την Πάρο.

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

10 από τους πιο εντυπωσιακούς μύκητες

Blue Milk Mushroom (Lactarius indigo) - φωτογραφία
 
Οι μύκητες αποτελούν ένα ξεχωριστό βασίλειο από τα 5 των έμβιων όντων που περιλαμβάνει μονοκύτταρους ή πολυκύτταρους ευκαρυωτικούς οργανισμούς. Οι μύκητες εμφανίζουν τεράστια ποικιλία και υπάρχουν παντού. Οι περισσότεροι ανευρίσκονται στο έδαφος και τα φυτά και διατρέφονται από οργανικά συστατικά ζώντων ή νεκρών οργανισμών γι' αυτό και θεωρούνται το "βιολογικό εργαστήριο αποδόμησης των οργανικών ουσιών". (πηγή)
 

Οδηγός για τα blend modes του Photoshop


"Όταν δουλεύουμε με τα blend modes είναι σχεδόν πάντα μια πειραματική διαδικασία. Επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψουμε τα αποτελέσματα, σχεδόν πάντα πειραματιζόμαστε με τους διάφορους τρόπους και το Fill Opacity μέχρι να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Στο άρθρο θα σας εξηγήσω τι κάνουν τα διάφορα blend mode. Δεν θα σας δείξω πως δουλεύουν, αλλά θα σας εξηγήσω πως δουλεύουν.
"

12 από τις πιο μακριές παραλίες του κόσμου


Clifton Beach, Καράτσι, Πακιστάν, 16 χλμ
Η παραλία βλέπει στην Αραβική Θάλασσα και αποτελεί δημοφιλή προορισμό των τουριστών χάρη στο γεγονός ότι είναι ασφαλής ακόμη και όταν υπάρχουν αναταραχές στην υπόλοιπη χώρα. Η ασφάλεια μπήκε σε κίνδυνο το 2003 εξαιτίας μιας πετρελαιοκηλίδας στην περιοχή αλλά από τότε η περιοχή επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση. Πάρκα ψυχαγωγίας, βόλτες με καμήλες και δραστηριότητες στην παραλία τραβούν κόσμο στην περιοχή.

Η καταπληκτική σκηνή του Bregenz Festival

Όταν ο ήλιος αρχίζει να κρύβεται πίσω κάτω από τα νερά της λίμνης Κόνσταντς, ανοίγει η αυλαία της μεγαλύτερης πλωτής σκηνής του κόσμου, αυτή του του Bregenz Festival. Από εκείνη τη στιγμή, οι 7.000 θεατές που έχουν μαζευτεί θα βυθιστούν σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα.

Σε όλη την ιστορία του, το φεστιβάλ έχει παρουσιάσει μερικές από τις καλύτερες σκηνές.

2011/2012: André Chénier του Umberto Giordano. Έμπνευση από τον πίνακα με τον Γάλλο επαναστάτη Μαρά - φωτογραφία




2009/2010: Αΐντα του Τζουζέπε Βέρντι. Στο φεστιβάλ, τα κομμάτια του Αγάλματος της Ελευθερίας ενώθηκαν ενώ η παράσταση ήταν σε εξέλιξη - φωτογραφία


2007/2008: Τόσκα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Η τεράστια ίριδα μεταμορφώθηκε σε μια μηχανική πλατφόρμα και έγινε μια νέα κυκλική σκηνή - φωτογραφία




2005/2006: Ο Τροβαδούρος του Τζουζέπε Βέρντι - φωτογραφία


2003/2004: West Side Story, Leonard Bernstein - φωτογραφία


2001/2002: La Bohème του Τζιάκομο Πουτσίν - φωτογραφία


1999/2000: Un ballo in maschera του Τζουζέπε Βέρντι - φωτογραφία


1997/1998: Porgy & Bess του Τζορτζ Γκέρσουιν - φωτογραφία


1995/96: Fidelio του Μπετόβεν - φωτογραφία


1991/1992: Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ - φωτογραφία


2013/2014: Ο Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ ετοιμάζεται να στηθεί για το φεστιβάλ που θα γίνει τον Ιούλιο - φωτογραφία