Κυριακή 3 Μαΐου 2015

1951 - Πρώην στρατιωτικός γίνεται ξανθιά καλλονή: Η ζωή της τρανσέξουαλ Christine Jorgensen

1η Δεκεμβρίου 1952: "Πρώην στρατιωτικός γίνεται ξανθιά καλλονή: Οι εγχειρήσεις μεταμόρφωσαν νέο από το Μπρονξ. Ο George Jorgensen Jr., γιος ενός ξυλουργού από το Μπρονξ, υπηρέτησε 2 χρόνια στον Στρατό και αποστρατεύτηκε τιμητικά το 1946. Τώρα ο George δεν υπάρχει πια. Μετά από έξι επεμβάσεις, το φύλο του Jorgenson άλλαξε και σήμερα είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα, που εργάζεται ως φωτογράφος στη Δανία. Οι γονείς ενημερώθηκαν για την αλλαγή από επιστολή που έστειλε η Christine Jorgensen (αυτό είναι το νέο της όνομα) πρόσφατα".



Όταν η Christine Jorgensen γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1926 στον Μπρονξ ονομαζόταν George William Jorgensen, Jr. Γεννημένη άντρας, ανησυχούσε από τα πρώτα της χρόνια ότι δεν αισθανόταν άντρας.

Αν και δεν είναι η πρώτη τρανσέξουαλ που υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, ούτε η πρώτη Αμερικανίδα τρανσέξουαλ, η Christine ήταν αναμφίβολα η πρώτη που έγινε ευρέως γνωστή για την εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Μετά την αποφοίτησή της (τότε George) κατατάχθηκε στον αμερικάνικο στρατό και μετά από την αποστρατεία της, άρχισε να ψάχνει την αλλαγή φύλου. Πήρε θηλυκές ορμόνες και το 1951 ταξίδεψε στη Δανία για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, μια διαδικασία που δεν ήταν νόμιμη τότε στις ΗΠΑ, ενώ αργότερα έκανε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση στις ΗΠΑ.

Πήρε το όνομα του χειρουργό της, Δρ Christian Hamburger. Η ιστορία της είδε το φως της δημοσιότητας μετά τη δεύτερη εγχείρησή της στη Δανία. Επέστρεψε στις ΗΠΑ ως διασημότητα το 1955, σε ηλικία 29 χρονών. Την υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο Idlewild (τώρα JFK) αρκετοί θαυμαστές της, πολλοί περίεργοι αλλά και ο Τύπος. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, είχε τραβήξει την προσοχή του Τύπου.

12 Φεβρουαρίου 1953: Η Christine φτάνει στο Idlewild

Η Christine συμφώνησε σε μια προσφορά για τα αποκλειστικά δικαιώματα για την ιστορία της με το περιοδικό American Weekly του Γουίλιαμ Ράντολφ Χερστ (ο χαρακτήρας του Γουέλς στην ταινία Πολίτης Κέιν βασίζεται εν μέρει στη ζωή του Χερστ) και πληρώθηκε 20.000 δολάρια.

12 Φεβρουαρίου 1953: Η Christine φτάνει στο Idlewild

Η Christine λάμβανε τακτικά προσφορές για να εμφανιστεί γυμνή.

12 Δεκεμβρίου 1969: Στο Χόλιγουντ

Τελικά έγραψε το "The Story of My Life" για το τεύχος Φεβρουαρίου 1953 για το American Weekly. Η ιστορίας της "Her first Easter bonnet" εμφανίστηκε στο πρωτοσέλιδο της Newsday το Πάσχα του 1953.

14 Σεπτεμβρίου 1970: Στο Λονδίνο για την πρεμιέρα της ταινίας The Christine Jorgensen Story

Η Christine έβγαζε τα προς το ζην ως καλλιτέχνις, ηθοποιός και τραγουδίστρια νυχτερινών κέντρων. Έχει ηχογραφήσει μια σειρά από τραγούδια και περιόδευσε σε πανεπιστημιουπόλεις όπου έδωσε ομιλίες για τις εμπειρίες της.

Εξέδωσε την βιογραφία της, "Christine Jorgensen: A Personal Autobiography" το 1967. Τρία χρόνια αργότερα γυρίστηκε η ταινία The Christine Jorgensen Story.

Αποσύρθηκε στην Καλιφόρνια στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και διαγνώστηκε με καρκίνο το 1987. Πέθανε το 1989, σε ηλικία 62 ετών.

18 Φεβρουαρίου 1981: Με την Αμερικανίδα ηθοποιό και drag queen Divine (αριστερά), στο πρώτο ετήσιο πάρτι στη ντίσκο Limelight στην Ατλάντα

από: mashable

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου